Stádo, napsal novinář o lidech, kteří mají rádi Zemana

04.02.2016 12:18

Publicista Jan Jetmar se na Facebooku ostře vymezil proti prezidentovi Miloši Zemanovi. Vyčetl mu útoky na českou inteligenci, politiky i zahraniční spojence. „Jsem jeden z těch blbců, které naštval,“ konstatuje s odkazem na prezidentův epitaf a jeho lidovou verzi.

Stádo, napsal novinář o lidech, kteří mají rádi Zemana
Foto: Partie FTV PRIMA
Popisek: Prezident Zeman v Partii televize Prima

„Za tři roky v úřadu prezidenta selhal Zeman na všech úrovních, rozdělil stát, vyvolal mnoho mezinárodních skandálů a dvakrát čelil hrozbě návrhu odvolání za vlastizradu. Zatímco nelze najít žádný záslužný čin, který by se vryl lidem do paměti, výčet jeho tragického chování je téměř nekonečný,“ zahájil Jetmar ostrou palbu na prezidenta Miloše Zemana.

Novinář našemu nejvyššímu ústavnímu činiteli spílá za útoky na českou inteligenci, odklon od tradičních zahraničních spojenců a příklon k Rusku a Číně či vyvolávání konfrontace s našimi politiky. „Nikdo mu není dost dobrý. Nevoní mu média, umělci, vědci, učitelé, naši spojenci, nevoní mu ani naši politici,“ shrnul Jetmar.

Plné znění komentáře ZDE

Prezident se dle jeho názoru snaží umlčet lidi inteligentní, vzdělané, s vlastním názorem a podněcuje nenávist davu. A ten se prý chová jako bezhlavé stádo. Publicista proto apeluje na „opionion lídry“ naší společnosti, aby se nenechali zastrašovat „zlým hradním klaunem“ a nahlas vysvětlovali, že je v pořádku ctít a hájit spojence, nepodlézat nepřátelům, chovat se slušně nejen doma, ale i na veřejnosti a v zahraničí. A že nejvyšší ústavní činitel nese určitou míru zodpovědnosti a je jeho povinností reprezentovat naši zemi, ne se chovat, jako by byl gubernátor ve službách cizí mocnosti.

Na závěr Jetmar poukazuje na epitaf, který si prezident sám vymyslel: „Zde leží člověk, který každého blbce rozzuřil do nepříčetnosti“ i na jeho lidovou alternativu: „Zde leží blbec, který každého rozumného člověka rozzuřil do nepříčetnosti“. „V tomto ohledu, myslím, může být náš pan prezident na sebe pyšný, naštvat mnoho lidí po celém světě se mu daří opravdu dobře. Jsem jeden z těch blbců, které naštval,“ konstatuje.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: luš

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…