Blíží se demonstrace proti Babišovi. Na internetu se na ni srocují už tisíce lidí

06.05.2017 13:44

„Proč? Proto!“ Tak zní název demonstrace pořádané na protest proti Andreji Babišovi (ANO). Otázka v názvu demonstrace odkazuje na inzeráty, které Babiš nechal uveřejnit nejen v MF Dnes a Lidových novinách. Babiš má v inzerátu přelepená ústa páskou, snaží se naznačit, že je umlčován a klade si otázku, proč se tak děje. Občané se podle všeho chystají ministrovi odpovědět.

Blíží se demonstrace proti Babišovi. Na internetu se na ni srocují už tisíce lidí
Foto: Hans Štembera
Popisek: Andrej Babiš

Když se zdálo, že Babiš bude odvolán z vlády, nechal ministr financí a šéf hnutí ANO připravit inzerát, na němž se skví s přelepenou páskou přes ústa a s velkou otázkou „PROČ“ nad hlavou. Muž, jenž si před pár lety koupil deníky MF Dnes, Lidové noviny nebo Rádio Impuls se tak snaží naznačit, že je umlčován. Údajně je umlčován a vyhazován z vlády, aby nemohl poukazovat na kauzu OKD a jiné problémy, které jdou za ČSSD. Inzeráty se objevily jak v již zmíněných denících, tak např. v Blesku.

Mnozí lidé si však z Andreje Babiše tropili žerty a sociální sítě zaplavily satirické obrázky, kde se Andrej drží za hlavu a dozvídá se, že „PROTO!“ Protože EET, protože Čapí hnízdo a tak podobně. Na příští týden se dokonce chystají demonstrace, které nesou název „PROČ? PROTO!“, na nichž lidé chtějí dát najevo, co si o Babišovi myslí. Demonstrovat se bude v Praze na Václavském náměstí a v Brně na Náměstí Svobody. Od šesti hodin večer.

„PROČ? PROTO! KDO LŽE, TEN KRADE! KDO KRADE, NEMÁ SEDĚT NA MINISTERSTVU NEBO NA HRADĚ!  PŘIJĎTE ŘÍCT SVÉ "PROTO" PÁNŮM, KTEŘÍ Z ČESKA DĚLAJÍ FIRMU A GUBERNII A Z ÚSTAVY CÁR PAPÍRU. 10. KVĚTNA V 18.00 NA VÁCLAVSKÉM NÁMĚSTÍ. (Omluvte CapsLock, ale občas je potřeba trochu zakřičet ),“ píší svolavatelé demonstrace na sociální síti Facebook.

„V kterékoliv civilizované zemi je běžné, že politik, kterému je prokázána lež, okamžitě odstupuje. U nás má ještě tu drzost ptát se "Proč?"! Můžeme to nechat být, ale další šance už nebude. Tím, že přijdeme, dáme najevo, že nám není jedno, že se Andrej Babiš chová, jako kdyby Česká republika byla součástí holdingu. Na standartě pořád ještě není nápis prachy vítězí,“ pokračují svolavatelé demonstrace.

Účast na demonstraci přislíbily na internetu zatím necelé čtyři tisíce lidí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

20:13 „Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

Válka na Ukrajině přinesla do moderního válčení použití dronů a dalších bezpilotních letounů, které …