Blíží se obžaloba Ivo Rittiga

12.06.2014 8:17

Je to rok, co se odehrál policejní zásah na Úřadu vlády a zatýkání poslanců a úředníků. Vypukla kauza Nagyová, která nakonec vedla až k pádu vlády Petra Nečase. Nyní se podle informací MF Dnes schyluje k obžalobě lobbisty Ivo Rittiga, který figuruje v jedné z větví případu. Policie ho údajně podezírá, že se dostal k utajeným informacím BIS.

Blíží se obžaloba Ivo Rittiga
Foto: twitter.com
Popisek: Ivo Rittig

K dokumentům tajné služby se měl podle policie dostat právě prostřednictvím tehdejší šéfky premiérova kabinetu Jany Nagyové, nyní již Nečasové. V současnosti je podle zjištění MF Dnes vyšetřování tohoto případu u konce a příští pátek se obvinění začnou seznamovat se spisem.

„Ano, v této kauze končí vyšetřování," potvrdil informaci náměstek vrchního státního zástupce v Olomouci Pavel Komár. Přesný termín, kdy bude obžaloba podána, nelze prý zatím specifikovat.

O tom, jak se přesně celý případ odehrál a jaká byla role jednotlivých obviněných, bude s největší pravděpodobností rozhodovat soud. I ten se však vzhledem k utajení uskuteční ve zvláštním režimu a bez účasti veřejnosti. Kvůli utajenosti inkriminovaných informací není prý ani zřejmé, čeho přesně se obvinění z úniku tajných dat BIS týká.

Všichni obvinění, s nimiž MF Dnes hovořila, naznačují, že ač se případ týká tajných materiálů, ve skutečnosti prý nejde o nic zásadního. Státní zástupci odmítají případ s ohledem na režim utajení blíže komentovat, stejně tak nechtějí upřesnit, kdy lze očekávat podání obžaloby.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nejedeš na Ukrajinu, máš smůlu. Ukrajinské ambasády neobslouží muže

11:34 Nejedeš na Ukrajinu, máš smůlu. Ukrajinské ambasády neobslouží muže

Ukrajina trpí jak nedostatkem zbraní, tak nedostatkem vojáků. Podstatná část těch, kteří by dle ukra…