Bloger: Projevy dvou studentských vůdců na Albertově byly jen tlachy

18.11.2014 16:16

Psycholog Dalibor Špok si na svém blogu na serveru Aktuálně.cz všímá projevů dvou bývalých studentských vůdců Miroslava Jansty a Jana Vidíma, které pronesli na Albertově ještě před proslovem prezidenta Miloše Zemana. A které zůstaly tak trochu ve stínu házení vajíček a rajčat na hlavu českého státu.

Bloger: Projevy dvou studentských vůdců na Albertově byly jen tlachy
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ilustrační foto

Podle Špoka se opět ukázalo, že svátek svobody a demokracie se nejbezpečněji slaví řečmi o historii. „Bezpečné tlachy, na které jsme byli zvyklí z dob normalizačních - kdy se přesně v této dikci vzpomínalo na hrdiny druhé světové války - bychom čekali od každého, jen ne od studentských vůdců - kteří by pro nás měli být symboly nezdolnosti, nekonformity a nezávislého postoje,“ napsal s tím, že oba Zemanovi předřečníci se ve svých bezpohlavních projevech odhodlali bezpečně bilancovat.

Na oba řečníky křičeli demonstranti oprávněně

Špok uvedl, že bývalí studentští bojovníci za svobodu „asi nikdy neslyšeli o slovech Ukrajina, Pussy Riot, Čína, Taiwan“. „Na Jana Vidíma proto oprávněně demonstranti křičeli `To už víme` a na nudné vzpomínky Miroslava Jansty servírované ve všeobecném trojobalu vyprázdněných slov se dav po právu obrátil se skandovaným dotazem `Co tu děláš?`,“ uvedl bloger.

Tvrdí, že oba protagonisté studentského setkání na Albertově roku 1989 nemuseli přímo zaměřit svou řeč proti prezidentovi.

Naznačil, že by od nich rád slyšel poznámku k situaci na Ukrajině, ke změně kurzu české zahraniční politiky nebo k nebezpečí proruského příklonu některých českých politiků.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: vam

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

18:05 „Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

Rusko chystá výstavu v moskevském parku Patriot, kde vystaví ukořistěné ukrajinské tanky západní výr…