Bloger upozorňuje na velmi vážný problém, který přináší migrační krize a o němž se moc nemluví

03.11.2015 9:01

Migrační krize s sebou přináší jeden závažný problém, o kterém se příliš nemluví. V uprchlických zařízeních jsou mnohdy znásilňovány děti. Řada jich také ze zařízení pro azylanty mizí neznámo kam. Na svém blogu na serveru iDnes.cz na to upozorňuje bloger Karel Wágner.

Bloger upozorňuje na velmi vážný problém, který přináší migrační krize a o němž se moc nemluví
Foto: Radim Panenka
Popisek: Uprchlíci před autobusovým nádražím v Bělehradě. Do Srbska denně dorazí až tisíc imigrantů, kteří chtějí do EU. Hlavně do Německa či Švédska.

Anketa

Jste ochotni u sebe ubytovat uprchlíka?

2%
98%
hlasovalo: 22207 lidí

Nejprve upozornil na to, že teprve díky publicistům se nedávno pro­valilo, že v německém Detmoldu byla v tamním uprchlickém táboře znásilněna 13letá muslimská dívka zde ubytovanými imigranty. Paradoxní přitom je, že dívka spolu s matkou utíkaly do Evropy především proto, aby se vyhnuly „kultuře sexuálního násilí“ v jejich vlastní zemi.

Německá policie znásilnění dívky, ke kte­rému došlo v červnu, dosud zamlčovala. Poté, co místní noviny tento případ odhalily, policejní šéf Bernd Flake prohlásil, že oficiální mlčení mělo chránit oběť znásilnění. Jak k tomu však dodal, i nadále německé orgány o trestných činech imigrantů nebudou novináře ani veřejnost informovat: „Budeme pokračovat v dané politice (neinformování veřejnosti) při každém zločinu spáchaném imigranty v těchto zařízeních.“

Celý text je ZDE

Nejhorší se prý zdála být situace v uprchlickém táboře v Giessenu, kde se na americké základně tísní na pět tisíc běženců a kde podle obhájců lidských práv dochází k častému znásilňování žen a dětí. Podle investigativních novinářů je však tato praxe ve skutečnosti rozšířena po celém Německu, přičemž úřady o všech případech záměrně mlčí. „Je bohužel skutečností, že ženy a děti jsou na­prosto nechráněné. Tato situace nahrává mužům, kteří považují ženy za svůj majetek a zacházejí s nimi doslova jako s lovnou zvěří. Následkem toho je hlášen nespočet případů znásilnění, sexuál­ního zneužívání a vynucené prostituce. Rozhodně přitom nejde o ojedinělé incidenty,“ konstatují aktivistky z organizace Women for Women Refugee, které žádaly o nápravu hesenské minister­stvo sociálních věcí.

Podle aktivistek je znásilněných žen a dětí mnohem více, neboť řada obětí sexuálního násilí se o svých zkušenostech obává mluvit.

Děti prý platí sexem, aby na útěku přežily

Úřad vysokého komisaře OSN pro uprchlíky (UNHCR) před několika dny v Ženevě ohlásil, že podle jeho zjištění jsou ženy a děti mezi uprchlíky při svém útěku do Evropy vystaveny zvýšenému riziku sexuálního zneužití a násilí. „Máme k dispozici mimo jiné zprávy o tom, že děti obchodníkům s lidmi platí sexem, aby přežily a mohly pokračovat ve svém útěku,“ oznámila mluvčí UNHCR Me­lissa Flemingová. A jak k tomu dodává, „děje se to třeba v případech, kdy jim došly peníze, nebo poté, co jim byly na útěku ukradeny“. Podle OSN se neodehrává sexuální násilí jen v přeplněných záchytných centrech pro uprchlíky, ale také na železničních a autobusových stanicích nebo v parcích, kdy nejvíce ohroženy bývají dívky, které se vydaly na cestu bez doprovodu dospělých příbuzných.

UNHCR proto vyzval všechny národní úřady v Evropě, aby posílily ochranu žen a dětí na uprchlických trasách a v místech jejich ubytování.

Sňatky s dětmi jsou v Nizozemí za určitých podmínek tolerovány

Úřad vysokého komisaře OSN ovšem ve své zprávě nezmiňuje v Nizozemsku diskutované případy sexuálního zneužívání. Poslanci dolní komory nizozemského parlamentu jsou v současné době šoko­váni zprávami o dětských nevěstách a jejich velkém počtu v Nizozemí. V případě imigrantů jsou totiž sňatky s dětmi za určitých podmínek v zemi tolerovány, například když je svazek zare­gistrován v zemi pů­vodu.

Údajně se také stává, že migrant si po cestě do některé z evropských zemí vybere pomocí smartphonu dětskou nevěstu. Potom úředníkům tvrdí, že si ji vzal podle kmenových zvyklostí, pročež jeho historka může u ni­zozemských úřadů uspět. Zajímavé je, že aktuální čísla k dětským ne­věstám nejsou podle Wágnera oficiálně zveřejňo­vána. Avšak Ineke van Windenová z Centra proti obchodu s dětmi a obchodu s lidmi (CKM) uvádí, že počet dětských nevěst přicházejících do Nizozemí se oproti roku 2014 nejméně ztrojnásobil. Podle Windenové jde přibližně o tři dívky týdně, všechny z oblasti Blízkého východu. Richard Joling, šéf frakce sociálních demokratů (PvdA) v nizozemském par­lamentu, označil cifry dětských nevěst za šokující a rozhořčeně prohlásil: „Jako vláda tak přizná­váme, že tyto dívky jsou sexuálně zneužívány. Považuji to za velmi zavrženíhodné.“

Ze švédského azylového zařízení zmizela polovina mladistvých. Kam, úřady neví

Web švédského de­níku The Local, který vy­dává zprávy v angličtině, podle Wágnera informoval o tom, že více než tisíc mladist­vých, převážně dětí, kteří letos dorazili jako uprchlíci do Švédska, již zmi­zelo ze zařízení pro ucha­zeče o azyl ve švédském městě Trelleborg. „Nejméně polovina z 1 900 mladistvých odešla bez na­šeho souhlasu. Nevíme, kde jsou. Nemáme možnost, jak jim zabránit v odchodu. Nemůžeme ve dne v noci stát u jejich lůžek,“ reagovala na dotazy žurnalistů starostka Agneta Sjölundová. Přitom švédské úřady očekávají, že do konce letošního roku do „země tří ko­runek“ dorazí 12 000 dětí bez doprovodu dospělých. Ovšem žádný ze švédských státních úředníků si zřejmě nepoložil otázku, kolik z těch dětí se ztratí?

 


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

16:02 Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

„Aktivistická sebelikvidace Evropy čištění celého světa neprospěje,“ podotýká ke Green Dealu emeritn…