Blogerka se vysmála kongresu ODS: Je to hlína, jak si Bratrstvo kočičí pracky hraje na Rychlé šípy

19.01.2014 10:52

Projevy starých tváří ODS jsou k popukání. Alespoň podle advokátky a starostky Mohelnice Jany Zwyrtek Hamplové, která komentuje současné dění v ODS na svém blogu na serveru Aktuálně.cz. „Sledujíc dnešní kongres ODS a vystoupení jejích známých představitelů, můžeme se skutečně shodnout, že je to děsná hlína. Lze je brát vůbec vážně, když hovoří o problémech obyčejných lidí?“ ptá se a rovnou si odpovídá, že bohužel nikoliv.

Blogerka se vysmála kongresu ODS: Je to hlína, jak si Bratrstvo kočičí pracky hraje na Rychlé šípy
Foto: archiv
Popisek: Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová

Občanští demokraté jsou podle Hamplové stranou, která nejvíce reprezentuje privatizaci politiky soukromými lobby. Zároveň podle ní ODS rozebrala republiku beze zbytku a oživila totalitní heslo – kdo nekrade, okrádá rodinu. „Kmotři páchali, ti slušnější přihlíželi a byli k nim loajální. Kšeftovalo se, přebíhalo se, stát sloužil podnikatelským mafiím. Kdo nebrání zlu, jako by ho páchal sám,“ vyjmenovává.

Ba co víc, ODS dle jejích slov zavedla neskutečně škodlivé standardy jednání, které se postupně asimilovaly i do ostatních stran, a způsobila, že slušné chování se považuje za ostudu, naivitu a hloupost.

Fiala by se měl obklopit novými lidmi

„Profesor Fiala vstupuje do party Dlouhého Bidla, aby ho přetavil na Dušínovy Rychlé šípy,“ míní Hamplová. Zatím je ale prý zoufale sám, protože všechny řeči bývalých představitelů strany o změně jsou jen snahou udržet se u korýtek, u nichž doposud drze mlaskali.

Celá glosa ZDE

Aby se mu tato neskonale těžká transformace podařila, musel by se proto podle političky obklopit zcela novými lidmi, aby mu stáli po boku a chránili ho před „Štětináči“. Problémem ale prý je skutečnost, že o Mirky Dušíny v zemi nikdo moc nestojí a do ODS se lidem z pochopitelných důvodů příliš vstupovat nechce.

Hamplová zdůrazňuje, že demokracie má sloužit těm slušným a ty druhé je zapotřebí poslat do patřičných mezí, a to i takovým zdánlivě nedemokratickým prostředkem, jako je vyloučení z partaje. A právě to by prý měl být nový krok nového předsedy Fialy. „Ve jménu ODS, která by v dřívějších časech předsedu typu profesora Fialy nezvolila ani náhodou – protože by jí byl tak k smíchu, až by se za břicho popadala. Proto musí být nový předseda v prvních týdnech především čistič. A to velmi důsledný. Pak se nadechnout, a začít. Až pak,“ myslí si.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nem

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…