Bludný balvan za ivermektin? Vše jinak. „Vsadím se o milion. Je tu studie.“

22.05.2024 11:18 | Monitoring

V době vrcholící pandemie covidu-19 v letech 2020 a 2021 se v Česku experimentovalo i s léčbou této nemoci s pomocí ivermektinu, což je přípravek proti parazitům, jenž se používá v lidské i veterinární medicíně. V roce 2023 získala členka Rady ČT Angelika Bazalová tzv. Bludný balvan, informační anticenu za šíření nepřesných informací o covidu. Ale teď se dočkala hlasitého zastání. Od jednoho z chirurgů. Ze Všeobecné fakultní nemocnice v Praze. „Dám na dřevo milion korun a oholím si plnovous,“ zvolal.

Bludný balvan za ivermektin? Vše jinak. „Vsadím se o milion. Je tu studie.“
Foto: www.saps.gov.za
Popisek: Pytle s miliony tablet Ivermektinu, zabavené jihoafrickou policií

Klub skeptiků Sisyfos za rok 2023 udělil anticenu Bludný balvan člence Rady ČT Angelice Bazalové za různé typy informací o nanorouškách a covidu. Bludný balvan klub skeptiků uděluje za „pseudovědeckou činnost“.

„Tito moudří a oduševnělí lidé mi prý udělili jakési vyznamenání. U udělování cen se většinou děkuje. Já bych tedy na tomto místě chtěla především poděkovat Bohu, že nevypadám takhle,“ uvedla na sociální síti X.

Angelika Bazalová promlouvá

Teď se dočkala zastání ze strany lékaře, konkrétně chirurga působícího ve Všeobecné fakultní nemocnici v Praze Šimona Reicha.

„Zatímco Sisyfos rozdává své anticeny, přičemž jedna z nich putuje k Angelice Bazalové za ivermektin, a povýšené vševědoucí hnojomety jásají radostí příspěvek za příspěvkem, tak v tichosti a bez povšimnutí vychází v časopise s open a double-blinded peer review publikace prezentující výsledky další randomizované studie (tentokrát od kolegů z Íránu), která nemá (narozdíl od studií jako např. ACTIV-6, COVID-OUT, TOGETHER, PRINCIPLE) zásadní chyby ve svém designu či provedení. Nu a? Zase vyšla ve prospěch ivermektinu oproti placebu. Ivermektin oproti placebu 6x snížil riziko potřeby hospitalizace na JIP a zkrátil dobu hospitalizace v průměru o 2 dny. V obou parametrech statisticky signifikantně nad veškerou pochybnost,“ napsal na sociální síti Facebook Reich.

Jedním dechem dodal, že se brzy objeví někdo, kdo i tuto studii zpochybní, neboť si nechce nechat nabourat svou pravdu. Přitom už v roce 2021 vyšla relevantní studie, ve které bylo možné se dočíst, že ivermektin sice není zázračný lék, ale také není blbost použít ho proti covidu.

A tady Reich přišel se zvoláním.

„Osobně mě to už vážně přestává bavit. Takže navrhuju následující řešení: Vsadím se s kýmkoliv, že když se kvalitně nadesignuje a poctivě provede randomizovaná čtyřnásobně zaslepená studie ivermektinu oproti placebu v Evropě či USA, tak vyjde pro ivermektin u covidu-19 jasně pozitivně. Celou studii a její provedení si vezmu na starost a pochopitelně přizveme nezávislé kontrolory a auditory. Jsem připraven si sám sestavit tým, zařídit veškerou organizaci včetně náboru center a práci s nimi. Vše bude 100% transparentní, všechna data zveřejníme do posledního detailu. Jestli to pro ivermektin nevyjde, tak dám na dřevo milion korun a oholím si plnovous. Jediné co po vás chci je za 1. přijmout sázku a za 2. zajistit či spoluzajistit financování,“ zvolal. 

Chirurg z Prahy promlouvá

 

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

COVID

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: Miloš Polák

Tomio Okamura byl položen dotaz

Co je podle vás příčinou vašeho neúspěchu?

Podle mě to souvisí i s tím, že se jste chytli papalášské manýry. Už jsem to třeba psala panu Fialovi, když tvrdil, jak je neetické někomu odebrat náhrady, když nepracuje a co myslíte, odpověděl mi alespoň? Ne. Vám už také většina z nás nestojí ani za odpověď. Dřív jste byli mnohem otevřenější. Naví...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Kašpaři ze Sisyfa, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseBill Pilgrim , 22.05.2024 12:42:43
se dostatečně ztrapnili tím, že svou arogantní anticenu dali dr. Pekové, která dříve než kdokoli jiný popsala laboratorní původ covidu. Dnes to uznává celý svět. Takže tihle nadutí blbečkové by se jí měli v prvé řadě omluvit. Vyvinuli se do globalistům poníženě sloužící skupiny, která zesměšňuje a nálepkuje všechny globální mafii nepohodlné nálezy a výzkumy.

|  7 |  0

Další články z rubriky

Švýcarský summit o Ukrajině: Biden chyběl, Zelenského to rozrušilo

21:49 Švýcarský summit o Ukrajině: Biden chyběl, Zelenského to rozrušilo

Kolem 100 zemí a organizací se účastní dvoudenní konference ve Švýcarsku, která má nalézt cestu k mí…