Bobošíková? Tak to je otevřené vyhlášení války, bije na poplach senátor Smoljak. Zpražila jej novinářka ze slavné rodiny

02.06.2020 22:11

Novinářce Lucii Groene Odkolek ruply nervy nad facebookovým výlevem senátora Davida Smoljaka (STAN), který v souvislosti se zvolení ekonomky Hany Lipovské do Rady ČT hovoří o vyhlášení války a tažení proti veřejnoprávním médiím. Novinářka mu především vyčítá, že svým počínáním akorát rozeštvává lidi a zbytečně rozdmýchává strach.

Bobošíková? Tak to je otevřené vyhlášení války, bije na poplach senátor Smoljak. Zpražila jej novinářka ze slavné rodiny
Foto: Repro ČRo Plus - Youtube kanál
Popisek: David Smoljak

„Je neoddiskutovatelný fakt, že se většina v Poslanecké sněmovně i přes řadu upozornění na zjevnou nekompetenci nebo kolizi se zákonem rozhodla do Rady ČT vyslat kandidáty, u kterých byla největší pochybnost o jejich politické nezávislosti. Vládní většina tak dala jasně najevo, že svůj úmysl podmanit si Českou televizi už nebude dál skrývat,” řekl Smoljak v rozhovoru pro Respekt.cz, který sdílel i na svém facebooku.

„Hlasovací koalice ANO a dalších spřízněných stran vybrala nejvýraznější odpůrce principů veřejné služby, nejhlasitější kritiky České televize a hlasatele nejkonzervativnějších názorů. Za mě je asi nejhorší zpráva, že poslanci byli schopní zvolit kandidáty, kteří princip veřejné služby zásadně odmítají, nebo zpochybňují jeho smysl,“ doplnil.

Konkrétně jej děsí oznámení nové radní Hany Lipovské, že si k řešení otázek kolem ČT přizve Janu Bobošíkovou, která je podle něj „symbol nezdařeného pokusu o normalizaci z období televizní krize konce roku 2000“. „To už není ani coming out, to je otevřené vyhlášení války. Nebo svatého tažení proti nezávislosti médií veřejné služby, chcete-li,“ napsal ve svém facebookovém příspěvku.

Podle novinářky Lucie Groene Odkolek jsou Smoljakova silná slova na adresu nových členů Rady ČT přehnaná. „Vždycky jsem si myslela, že lidé kandidují do Senátu proto, aby něco zlepšili. Mě už tohle rozeštvávání lidí fakt nebaví. Pokud někdo nesouhlasí se složením Rady ČT, je to jeho osobní problém,“ vzkázala nepřímo senátorovi.

„Rozdmýchávání strachu, že někdo ohrožuje Českou televizi jen proto, že má jiný názor, a neustálé vytváření pocitu jakési války o ČT, to je opravdu na hraně,“ dodala na závěr své reakce.

Smoljak proti Lipovské veřejně vystoupil i na dnešní demonstraci, která se konala na Hradčanském náměstí v Praze proti politice prezidenta Miloše Zemana a vlády. Přítomným zde při svém proslovu připomněl, že Poslanecká sněmovna zvolila do Rady ČT ekonomku Hanu Lipovskou, která řekla, že nechápe smysl její existence.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

4:40 „Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

Po smrti zpěváka Josefa Laufera mnozí připomínají jeho píseň o Svobodné Evropě a kapitánu Minaříkovi…