Bobošíková se na Primě pustila do Babiše: Jste bankrotář

22.09.2013 11:28

Dva političtí rivalové v pořadu Partie na Primě, šéfka bloku Hlavu vzhůru! Jana Bobošíková a předseda hnutí ANO Andrej Babiš, se do sebe velice ostře pustili hned v úvodních minutách.

Bobošíková se na Primě pustila do Babiše: Jste bankrotář
Foto: Hans Štembera
Popisek: Andrej Babiš se soustředí před začátkem debatního pořadu Partie

Moderátor pořadu Jan Punčochář zahájil diskuzi bulvárním tématem sobotní utajené svatby expremiéra Petra Nečase s jeho někdejší poradkyní Janou Nagyovou, o níž ParlamentníListy.cz informovaly již v pátek jako první.

Zaražený Babiš i Bobošíková přes televizní obrazovku oběma pogratulovali. Punčochář následně uvedl věc na pravou míru s vysvětlením, že nebýt Nečase s Nagyovou, ve studiu by neseděli, protože by nebyla vládní krize a pravděpodobně by se ani předčasné volby nekonaly, čímž téma uzavřel.

Na co čekají celníci na D1, ať kontrolují zboží na hranicích! zuřil Babiš

Ve shodě byli oba diskutující v otázce dovozu potravin na český trh a kontroly jejich kvality. V minulých dnech se totiž v českých obchodech objevilo dovezené maso, které neprošlo veterinární kontrolou.

Babiš neopomněl podotknout, že tyto potraviny nemohou být spojovány s jeho firmou Agrofert, která na českém trhu podniká mimo jiné v potravinářském odvětví. Podle jeho slov by měly být potraviny na trhu především důsledně kontrolovány. „Měly by být správně označeny, aby bylo jasné, že jde o český produkt. Potřebujeme posílit kontrolu a více penalizovat firmy, které porušují zákon. Celníci by neměli být na dálnici D1, ale provádět kontroly na hranicích. Nevím, na co tam čekají,“ rozohnil se Babiš a navrhl pokutu 10 milionu korun pro firmy, které dovezou maso ze zahraničí a přebalí ho jako český produkt.

„Úřady, které jsou placeny z peněz daňových poplatníků, by měly plnit svou funkci. Jako ministryně bych to nepřipustila. Nebála bych se rozhodnout, že takové potraviny nesmí na český trh,“ souhlasila se zvýšenou kontrolou potravin Bobošíková.

Pane Babiši, za vámi jsou pomníky zbankrotovaných firem

Pokud by se hnutí ANO dostalo po volbách do sněmovny, je Andrej Babiš připraven jít do opozice. „Všechny parlamentní strany mají s ANO velký problém,“ vysvětlil podnikatel, proč s účastí ve vládní koalici nepočítá.

Následně odmítl zprávu deníku Právo, který minulý týden informoval, že chce být Babiš ministrem financí.

„Já jsem řekl, že pozice ministra financí je tu nejdůležitější,“ vysvětloval Babiš svá údajně překroucená slova v rozhovoru. Sám Nečas podle něho prý přiznal, že to tu vedl Kalousek. A ministr financí má odpovědnost za státní rozpočet. „Když se přestane plýtvat a krást, je tu 200 miliard na stole v čase, kdy bychom je mohli použít na potřebné účely,“ pokračoval Babiš.

Jeho slova ale vyvedla z míry Bobošíkovou. „Vím, že pan Babiš říkal, že je to novinářská kachna. I kdyby to ale nebyla, já bych se pana Babiše velice bála. On má za sebou pověst bankrotáře, poslal jednu firmu do konkurzu. A nemyslím si, že by bylo dobré mít za ministra člověka, který je bankrotář,“ uvedla lídryně bloku Hlavu vzhůru!. Podle ní poslal Babiš do konkurzu firmu Proferta.

Hádky před debatou

O tom, že bude duel vyhrocený, nasvědčovala už vzájemná kritika obou respondentů. Vydaná tisková zpráva pravicového bloku Hlavu vzhůru! k nedělní debatě naznačovala, že by mohlo jít o názorově vyostřený duel. „V této souvislosti jsme zaznamenali výrok Andreje Babiše o tom, že největším polistopadovým zlem je pro něj Václav Klaus,“ píše se ve zprávě. Výroky tohoto typu vyvolaly u Jany Bobošíkové pochopitelně reakci a v tiskové zprávě hned uvádí: „Pro nás jsou největším polistopadovým zlem bolševici, estébáci, zbohatlíci a diktátorská individua, která si myslí, že si lze za peníze všechno koupit.“

Andrej Babiš v minulosti rovněž nešetřil ostrými náboji vůči Bobošíkové. „Taková paní Bobošíková, která kandiduje na všechno, o sobě říká, že je manažerka. Její rodinná firma minulý rok vydělala 242 tisíc. Ale Suverenita dostala za rok 2009, 2010 a 2011 42 milionů, takže dobrý byznys. Politické strany dostaly od roku 1998 do roku 2011 osm miliard korun z našich daní,“ uvedl Babiš v únoru při návštěvě valašskomeziříčské chemičky DEZA, jež patří pod skupinu Agrofert, kterou tento podnikatel vlastní.

Ing. Jana Bobošíková

  • Předsedkyně strany Suverenita
  • mimo zastupitelskou funkci

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pas

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…