Bohumil Doležal vysvětlil, proč čeští novináři nepůjdou proti Babišovi

21.06.2015 18:25

Komentátor a publicista Svobodného fóra Bohumil Doležal se tentokrát vyjádřil ke kauze, která v uplynulém týdnu otřásla vládní koalicí.

Bohumil Doležal vysvětlil, proč čeští novináři nepůjdou proti Babišovi
Foto: ČT
Popisek: Bohumil Doležal

Doležal podle svých slov nemá žádný bezprostřední vztah k pojišťovnictví a nikdy by ho prý ani nenapadlo uzavírat životní pojistku. Politický problém, který se vyvalil minulý týden v souvislosti s projednáváním novely zákona o pojišťovnictví v Poslanecké sněmovně, je podle něho ale problémem prvního řádu a jeho rozuzlení určí prý naši budoucnost.

Doležal ve svém komentáři zrekapituloval celou situaci, o které si vlastně myslí, že si je Andrej Babiš jistý, že mu před premiérem Sobotkou vše projde, protože stačí jen říct, aby si premiér, pokud se mu něco nelíbí, hledal nového koaličního partnera. A problémem je podle Doležala, že si tím je jistý sám premiér.

Celý komentář ZDE

Poté se komentátor věnuje údajné podobnosti mezi současným ministrem financí a nástupem komunismu. Podle něj spekulace, zda informace pocházejí z veřejných či neveřejných zdrojů nebo jestli jsou uloženy v černých deskách označených delikventovým jménem, nejsou až tak podstatné. „Podstatné je, že pan Babiš shromažďuje na své politické oponenty, kde jen může, kompromitující informace a používá je také, kde jen může,“ přemítá Doležal a připomíná, že se v médiích objevují pokusy takovou činnost bagatelizovat.

Doležal je přesvědčen, že současné „nové pořádky“ začínají čím dál tím víc připomínat dobu před únorem 1948 i v dalších ohledech. „Pořád existuje cosi podobného demokracii. Politické spektrum se však v průběhu velké protikorupční revoluce podstatně zjednodušilo,“ píše a vládní koalici přirovnává k Národní frontě.

Následně se věnuje médiím, která podle něj naznačila, že je česká demokracie ve velkém nebezpečí a že je její situace zlá, nikoli však ještě úplně beznadějná. „Je to velmi odpudivé kapitulantství, stejné jako to sociálně demokratické. Jistě, mohlo by být ještě hůř. Vždycky může být ještě hůř, když se proti tomu nebude nic dělat,“ filozofuje Doležal v závěru.

reklama

autor: jzd

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

20:13 „Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

Válka na Ukrajině přinesla do moderního válčení použití dronů a dalších bezpilotních letounů, které …