Bohumínské usnesení mi vždycky přišlo jako blbost. Ale je to blbost ČSSD, ulevila si v rádiu Konečná

17.02.2017 19:55

Hostem Dvaceti minut Radiožurnálu Českého rozhlasu byla europoslankyně Kateřina Konečná (KSČM). „Prioritou je pro nás rozhodně dodržování mezinárodního práva,“ zmínila.

Bohumínské usnesení mi vždycky přišlo jako blbost. Ale je to blbost ČSSD, ulevila si v rádiu Konečná
Foto: Hans Štembera
Popisek: Europoslankyně Kateřina Konečná

Úvodem se Konečná vyjádřila ke slovům premiéra Bohuslava Sobotky (ČSSD), jenž připustil, že v příští vládě by ČSSD mohla zasednout s KSČM. Bohumínské usnesení, které sociálním demokratům spolupráci s komunisty zakazuje, je podle něj přežité. Jak celou věc vnímá Konečná?

„Vnímám to pořád stejně, že je to čistě a ryze věcí sociální demokracie. Bohumínské usnesení mně vždycky přišlo jako blbost a nevím, proč to udělali. Ale byla to jejich blbost. Deklarace s kým ano a s kým ne, nemám ráda,“ uvedla Konečná.

Koalice se však podle ní domlouvají až po volbách. „Nyní se připravujeme na volební kampaň. A to s kým nebo jak budeme spolupracovat, to je až otázka po volbách,“ dodala s tím, že úkolem strany je podle ní dosáhnout co nejlepšího volebního výsledku.

Průlom ve spolupráci s komunisty podle ní udělal již předseda Andrej Babiš (ANO), když se podobně ke spolupráci s KSČM vyjádřil již v loňském roce. „Jsme relevantní politická strana v našem politickém prostoru. Mnohým komunistům se podařilo leccos prosadit, i díky tomu, že se bavíme s celým politickým spektrem. Nehledíme na to, kdo zákon předkládal,“ uvedla v této souvislosti.

Ing. Kateřina Konečná

  • KSČM
  • Jsem poslankyně - díky Vám, pro Vás, s Vámi
  • europoslankyně

Konečná pak zmínila i případné neshody s ČSSD. „Není to jenom NATO, ale je to i o církevních restitucích, kdy my navrhujeme zdanění a oni od toho ustoupili,“ řekla a poukázala i na mezinárodní dohody, kdy podle ní nikdy neměl být uznán Českou republikou stát Kosovo. „Dlouhodobě také prosazujeme zákon o obecném referendu,“ sdělila. Závěrem se pak vyjádřila velmi kriticky k Severoatlantické alianci. „NATO tak, jak je dnes nastavené, je přežitek, který ČR i Evropě nic nepřináší. A já pevně věřím, že takto začne přemýšlet čím dál víc lidí. Neřeší konflikty, naopak se do řady z nich vměšuje,“ uzavřela.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

20:13 „Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

Válka na Ukrajině přinesla do moderního válčení použití dronů a dalších bezpilotních letounů, které …