Bohuslav Sobotka má co vysvětlovat. Bulvár si ho proklepl a on mlčí

25.01.2014 10:20

Bulvární deník Blesk.cz neustává s tepáním premiéra Bohuslava Sobotky (ČSSD). A není divu! Blesk vypočítal, že od doby, co si v roce 2008 pořídil bydlení v Praze, získal na cestovném zhruba 1,5 milionu korun. Má totiž stále trvalý pobyt na Moravě a proto od sněmovny dostává statisíce ročně na cestovné. Za pozornost stojí i to, že ho ale na náklady strany vozí limuzína ČSSD.

Bohuslav Sobotka má co vysvětlovat. Bulvár si ho proklepl a on mlčí
Foto: Daniela Černá
Popisek: Bohuslav Sobotka při senátní kampani v Otrokovicích

Bulvární deník Blesk dokonce píše: „Sobotka je dojič státu!“ Nově jmenovaný premiér Bohuslav Sobotka, hlásící se k levicovým ideálům, solidaritě, čestnosti a sociální spravedlnosti žije v Praze. Podle Blesku v luxusním bytě, a to znamená, že do sněmovny ani do Lidového domu nemá daleko. Jeho trvalá adresa na Moravě mu však dovoluje pobírat od sněmovny ročně zhruba 310 tisíc korun, které prý na cestách mezi domovem a prací projezdí.

Adresu trvalého pobytu má Sobotka ve Slavkově u Brna. „Výše náhrady na dopravu se odvíjí buď od místa trvalého pobytu nebo od místa, kde má poslanec poslaneckou kancelář. Já ji mám ve Vyškově, tedy v kraji, za který jsem byl zvolen,“ uvádí premiér na svou obhajobu.

Tady ovšem shánčlivost Bohuslava Sobotky nekončí. Jako předseda ČSSD má totiž už několik let k dispozici stranickou limuzínu i s řidičem. Ta ho pochopitelně vozí podle potřeby nejen po Praze, ale i po celé republice.

„Pokud člověk od strany dostane auto, pak je to s řidičem a samozřejmě i s proplacením veškerých záležitostí, tedy i pohonnými hmotami,“ cituje Blesk zdroj z ČSSD.

Bohuslav Sobotka nyní prý už k celé kauze mlčí a deník Blesk.cz uvádí, že nedostal od šéfa ČSSD ani ze stranické centrály k této věci žádné vyjádření.

Sobotka žije v luxusu

Deník Blesk se Sobotkovi rozsáhle věnoval už v pátečním vydání, ve kterém na dvou stranách poukazoval na luxusní bydlení premiéra.

„Premiér Bohuslav Sobotka žije s rodinou v luxusním bytě v pražských Stodůlkách. Přesto má trvalé bydliště psané ve Slavkově u Brna, kde ho už ale minimálně dva roky neviděli. A to se přitom z trvalého bydliště účtuje Sobotkovi cestovné," uvádí list, který je stále nejčtenějším deníkem v republice a který před koncem loňského roku převzali společně s celou českou pobočkou vydavatelství Ringier významní byznysmeni Daniel Křetínský a Patrik Tkáč.

Redaktoři bulvárního deníku Blesk se podle pátečního článku do Slavkova u Brna vydali, zjistili však, že by premiéra Sobotku v menší družstevní bytovce hledali marně. Sousedé následně dosvědčili, že předsedu ČSSD tam viděli naposled někdy v roce 2011.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…