Bohuslav Sobotka v problémech. Bouří se mu členská základna a navíc koluje tento dokument...

21.04.2016 15:33

Z bruntálské ČSSD zamířil na všechny stranické buňky dopis s výzvou k podpoře usnesení místní organizace Města Albrechtice a podpoře sebereflexe. Jeho autoři nesouhlasí s úsporným programem, který schválil ústřední výbor v reakci na rozhodnutí soudu ve sporu s advokátem Zdeňkem Altnerem. Kritizují skutečnost, že z Lidového domu jsou propouštěni členové ČSSD, zatímco nečlenové zůstávají, přestože mzda zaměstnanců v ČSSD je hrazena z členských příspěvků a ze státních příspěvků politickým stranám.

Bohuslav Sobotka v problémech. Bouří se mu členská základna a navíc koluje tento dokument...
Foto: Hans Štembera
Popisek: ČSSD, ilustrační foto

Nejsilnější vládní strana se vedle střetů s pravicovou opozicí a také koaličními partnery dostává po rozhodnutí Městského soudu v Praze z konce března o povinnosti uhradit advokátu Zdeňku Altnerovi částku 337 milionů korun do situace, že se jí začíná bouřit i členská základna. Výbor místní organizace Města Albrechtice rozeslal prohlášení na další místní organizace, okresní i krajské výkonné výbory, které žádá o podporu tohoto svého prohlášení.

V něm odmítají propouštění členů ČSSD a kritizují, že zaměstnanci Lidového domu i po úsporných opatřeních zůstávají nečlenové, přestože mzda zaměstnanců v ČSSD je hrazena z členských příspěvků a ze státních příspěvků politickým stranám. Nevidí důvod, proč by měli ze stranických příspěvků platit mzdy nečlenům. Upozorňují na to, že schválený úsporný program jde špatným směrem.

ČSSD chce vládnout a neumí se postarat ani o své členy

Vždyť volby do komunálního, krajského zastupitelstva, parlamentu, senátu a do Evropského parlamentu zajišťuje členská základna v celé ČR, členové výboru MO by měly přijímat nové členy, chystat kampaně a prosazovat své kandidáty – tedy dělají vše ve svém osobní volnu. Úspěšnost navržených a zvolených kandidátů tedy stojí na práci celé členské základny.

Členové výboru Města Albrechtice poukazují na to, že úspěch všech těchto voleb není postaven na práci jednotlivce, ale na týmové práci všech členů, ale i na práci okresních a krajských tajemníků, a proto důrazně nesouhlasí se snižováním pracovních úvazků okresních a krajských tajemníků. Vznášejí také otázku, jak chce ČSSD vládnout a spravovat tuto zemi, když se neumí postarat ani o své členy a zaměstnance.

  • Dokument ke stažení ZDE

Plné znění prohlášení Výboru MO ČSSD Města Albrechtice:

Členové výboru Místní organizace Město Albrechtice nesouhlasí s propouštěním zaměstnanců Lidového domu. Byly propuštění i členové ČSSD a nečlenové ČSSD zůstávají dál na svých pracovních postech. Mzda zaměstnanců v ČSSD je hrazena z členských příspěvků a ze státních příspěvků politickým stranám, a proto důrazně odmítáme propouštění vlastních členů ČSSD a přispívat na mzdy nečlenům ČSSD.

Myslíme si, že úsporný program schválen ÚVV dne 9.4. 2016 jde špatným směrem. Volby do komunálního, krajského zastupitelstva, parlamentu, senátu a do Evropského parlamentu zajišťuje členská základna v celé ČR, členové výboru MO by měly přijímat nové členy, chystat kampaně a prosazovat své kandidáty – tedy dělají vše ve svém osobní volnu. Úspěšnost navržených a zvolených kandidátů stojí na práci celé členské základny.

Členové výboru M. Al-ce se domnívají, že jsme se vydali špatným směrem. Úspěch všech těchto voleb není postaven na práci jednotlivce, ale na týmové práci nás všech (členů), ale i na práci okresních a krajských tajemníků, proto důrazně nesouhlasíme se snižováním pracovních úvazků okresních a krajských tajemníků. Jak chceme vládnout a spravovat tuto zemi, když se neumíme postarat ani o své členy a zaměstnance.

POKUD SOUHLASÍTE TAK PODPOŘTE TOTO ČESTNÉ PROHLÁŠENÍ A ZAHRŇTE HO DO SPOLEČNÉHO USNESENÍ MO, OVV či KVV.

DĚKUJEME A S POZDRAVEM

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jih

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…