Boj nekončí! Mezi aktivisty z Kliniky to vře. Přidal se k nim i mladý Stropnický

11.10.2016 16:50

Budovu Autonomního sociálního centra Klinika získala Správa železniční a dopravní cesty. Předseda zelených Matěj Stropnický kvůli tomu zuří. ANO Andreje Babiše si to podle jeho názoru celé upeklo tak, aby budovu nezískali aktivisté. Hnutí, jehož členem je i jeho otec a současný ministr obrany, prý nedrží slovo.

Boj nekončí! Mezi aktivisty z Kliniky to vře. Přidal se k nim i mladý Stropnický
Foto: Hans Štembera
Popisek: Solidární pochod za zachování centra Klinika, kterému Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových odmítl prodloužit smlouvu

Ačkoli budovu Autonomního sociálního centra Klinika ještě Správa železniční a dopravní cesty fyzicky nepřevzala, už ji vlastní. Zdá se tak být jasné, že v objektu, který v rozporu se zákonem obsadili aktivisté, napříště už nenajdete komunitní centrum, ale zaměstnanecké kanceláře. Informovala o tom ČTK. Tato informace se ale ani trochu nelíbí předsedovi zelených Matěji Stropnickému.

„Tak město Kliniku nezíská, místo kulturního centra v ní budou kancly železničářů SŽDC. Stát vyvinul velké úsilí, aby budovu městu nepředal, a město vyvinulo malé úsilí, aby ji získalo. Na všech stranách jednacího stolu seděli zástupci ANO (městský radní pro majetek, náměstek ředitele SŽDC pro majetek i ředitelka ÚZSVM). Takže asi tak drží ANO slovo,“ rozčílil se syn současného ministra obrany za hnutí ANO na sociální síti Facebook.

Taktéž na sociální síti se ozývají sami aktivisté z Kliniky a kroutí hlavou nad tím, že se v létě obraceli na SŽDC a byli ujišťováni, že tato organizace žádný projekt pro Kliniku nechystá. Teď se ukazuje, že je všechno jinak. V tichosti se město s institucí dohodlo, co bude dál, a tentokrát všechno došlo opravdu daleko. Možná za tím jsou pražští politici, kteří se podle aktivistů stavějí proti veřejnému zájmu.

„Ano, je možné, že opět jde o nějakou akci lokálních pražských politiků a političek, kteří a které chtějí zabránit hl. m. Praze Kliniku koupit a dát ji k využití ve veřejném zájmu. Tentokrát se jim ale v úplné tichosti podařilo dojít podstatně dál. Držte nám palce, začíná další fáze boje o Kliniku,“ hlásí aktivisté.

reklama

autor: mp

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

12:40 Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

O cestě premiéra Fialy do USA informovaly mezi českými médii i Novinky.cz včetně upozornění na sociá…