Boj o Hrad: Martin Stropnický nejspíš odpadá. Vyčůránku, zaznělo okamžitě z „pražské kavárny“

01.02.2017 9:07

Mluví se o něm jako o prezidentském kandidátovi hnutí ANO. Populární herec, divadelní ředitel, velvyslanec, dvojnásobný ministr – příliš takových kandidátů Andrej Babiš v klobouku nemá. Přesto Martin Stropnický stále váhá, zda se o prezidentský úřad ucházet. Především prý hodlá vyčkat, zda se rozhodne obhajovat prezidentský mandát Miloš Zeman.

Boj o Hrad: Martin Stropnický nejspíš odpadá. Vyčůránku, zaznělo okamžitě z „pražské kavárny“
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr zahraničních věcí Martin Stropnický

Stropnický se především domnívá, že hnutí ANO jako významná politická síla a předpokládaný vítěz podzimních sněmovních voleb by určitě mělo postavit vlastního kandidáta. „Opravdu si myslím, že nejde nemít svého kandidáta. To by podle mě bylo vnímané právem jako alibismus,“ řekl v rozhovoru pro web Info.cz.

Pokud jde o vlastní kandidaturu, Stropnický není rozhodnutý. Musí prý především cítit podporu ze strany hnutí ANO. A jak taková podpora vypadá, to spolustraníkům, kteří by jej chtěli vidět na Hradě, vysvětlil po lopatě: „Na to bude mít určitě vliv to, zda budu v únoru zvolený jako místopředseda strany… Pokud bych měl silný mandát jako místopředseda, tak to znamená vyslovení obecné důvěry. To je pro tu úvahu důležité,“ uvedl.

CELÝ ROZHOVOR ZDE

Ministr Stropnický navíc na rovinu říká, že jednou z informací, na kterou bude před rozhodnutím čekat, je i to, zda bude znovu kandidovat prezident Zeman. Toho prý zná velmi dlouho a uvědomuje si, jak silný je to protivník. „Člověk, který si řekne ano, já do toho jdu, tak si to všechno musí pečlivě spočítat. A to není hanebný kalkul. Rozeběhnout se proti popravčí četě není statečnost, ale hloupost,“ řekl Stropnický.

Anketa

Jste zkorumpovaná pakáž, odbyl Andrej Babiš redaktorku pořadu Reportéři ČT. Vadí vám to?

10%
90%
hlasovalo: 9175 lidí

Těchto slov se chytl lékař a aktivista Marek Hilšer, který svou vlastní prezidentskou kandidaturu oznámil již dávno. Hrdý příslušník "pražské kavárny" (i svou kandidaturu vyhlásil v jedné z těchto osvěžoven), který svou popularitu postavil na kritice Miloše Zemana, Vladimira Putina a podpoře ukrajinského Majdanu, Stropnickému vzkázal: „Jan Hus se rozběhl proti popravčí četě a stále si ho připomínáme. Že by nebyl statečný?“ Podle Stropnického byl prý Hus asi hloupý, Hilšer sám to vnímá tak, že Husovi šlo o pravdu a byl ochoten za ni obětovat život. „Ale to on asi nechápe. Stropnického slova mi potvrzují mé tušení, a to, že je to obyčejný vyčůránek,“ uzavřel svou diagnózu lékař Hilšer.

Takto dopadlo setkání Hilšera (vlevo bez košile) a Stropnického (přihlíží z pódia) na Úřadu vlády


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…