Boj s korupcí začal, a je to díky VV, píše John. Přečtěte si proč

06.03.2014 22:05

Exministr Radek John, čestný předseda Věcí veřejných, si mne ruce. V Česku se prý snad konečně začíná bojovat s korupcí. A mohou za to právě Věci veřejné, které zasáhly v možné korupční kauze ve Středočeském kraji, konkrétně v Příbrami.

Boj s korupcí začal, a je to díky VV, píše John. Přečtěte si proč
Foto: Hans Štembera
Popisek: Radek John, lídr voleb VV do Evropského parlamentu

Radek John se hodlá po českém Parlamentu podívat ještě do Evropského parlamentu. Tedy, pokud bude zvolen. Poukazuje ale na to, že na národní úrovni práce VV přináší výsledky. „Přinejmenším zatím a v jednom konkrétním případě. Na základě podnětu předsedkyně středočeské krajské rady VV Marty Frýbertové příbramští kriminalisté zahájili trestní stíhání čtyř osob kvůli pochybnému prodeji tamní 1. polikliniky," prohlásil John.

Roli v kauze hrál prý i pozdější středočeský hejtman z Příbrami Josef Řihák (ČSSD), který byl ve městě starostou. Policista, který jednání v Příbrami označil za krajně podezřelé, ale nikoliv trestné, dnes působí na Krajském úřadě Středočeského kraje jako vedoucí odboru veřejných zakázek. To zase označuje za podezřelé John. Kandidát na europoslance má za to, že bitva o spravedlnost teprve začala, ale je dobře, že alespoň začala.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…