Boj s teroristy je bojem o život, varuje Strana soukromníků. Čeští muslimové musejí říct...

14.11.2015 13:58

Strana soukromníků České republiky se vyjádřila k děsivým útokům v Paříži. Předseda Petr Bajer si klade otázku, co všechno se ještě musí stát, abychom si uvědomili, že s teroristy je třeba tvrdě bojovat, neboť nám fakticky jde o život. Proto musíme uzavřít hranice.

Boj s teroristy je bojem o život, varuje Strana soukromníků. Čeští muslimové musejí říct...
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda Strany soukromníků ČR Petr Bajer

Bajer v první řadě vyjadřuje hlubokou soustrast obětem a rodinným příslušníkům i přátelům obětí. To, co se stalo, je strašné. Bude to však stačit k tomu, aby se svět probudil a tvrdě zakročil proti teroristům?

„Kdo bude další na řadě, kdy se stane ještě něco horšího? Co všechno se musí odehrát, aby naši i evropští politici pochopili, že je čas začít se bránit. Vše ovšem nechali zajít tak daleko, že už to není o obraně našich evropských, křesťanských hodnot, ale boj o holé přežití. Je třeba začít opravdu s účinnými opatřeními, s uzavřením hranic,“ zdůrazňuje politik.

Faktem podle něj je, že naše kultura stojí na pilíři tolerance, ale také na pilíři úcty k životu. Tuto úctu musíme vyžadovat i po těch, kteří přicházejí do Evropy žít. Pokud nevezmou tyto dvě hodnoty za své, nemohou mezi námi žít. Volá také po tom, aby se EU už nenechala vydírat Tureckem.

České muslimy pak vyzval k tomu, aby útok odsoudili. „Očekáváme, že zástupci muslimů v ČR tvrdě odsoudí události ve Francii. Pokud se tak nestane, je to jasný signál, že jsou jim bližší fanatici víry než občané země, ve které žijí,“ zdůrazňuje.

Sluší se dodat, že čeští muslimové útok odsuzují.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…