Bojí se Němci uprchlíků a volili by Merkelovou? Tady jsou jasná čísla

15.01.2016 11:51

Půl na půl. Taková je nyní situace v sousedním Německu v souvislosti s migrační krizí. Zhruba polovina Němců totiž pochybuje o tom, že se jejich země zvládne vypořádat s migrační krizí, 44 procent dotázaných však stále, i po silvestrovských útocích v Kolíně nad Rýnem, věří, že země situaci zvládne. Informoval o tom průzkum veřejnoprávní televize ARD, o jehož závěrech informoval server iDnes.cz.

Bojí se Němci uprchlíků a volili by Merkelovou? Tady jsou jasná čísla
Foto: wikipedia
Popisek: Německá vlajka.

Pokles těch, kteří věří, že Německo vše zvládne, je však výrazný, oproti říjnu o celkem 5 procent respondentů. Již tehdy nevěřilo 48 procent dotázaných.

48 procent lidí má z přicházejících uprchlíků strach, což je zhruba stejně jako v říjnu. Padesát procent dotázaných žádný strach nepociťuje. 

  • Původní text ZDE

Průzkum ARD se zabýval i volebními preferencemi. V případě, že by se nyní konaly volby do Spolkového sněmu, zvítězily by Křesťanskodemokratická unie a Křesťanskosociální unie (CDU a CSU) se 37 procenty. Sociální demokraté by získali 25 procent, v parlamentu by nechyběli ani Zelení s deseti procenty, Levice s osmi procenty či Alternativa pro Německo s deseti procenty. Tato pravicová strana, která v parlamentu nyní nezasedá, je asi největším kritikem současné vlády kancléřky Angely Merkelové. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…