Bojím se nahlas promluvit o nošení hidžábu, čádoru, nikábu... Citujeme z nové knihy politika ANO

05.10.2015 16:51

ParlamentníListy.cz jako první médium získaly chystanou publikaci Patrika Nachera, známého šéfa serveru Bankovní poplatky a zároveň politika hnutí ANO na pražském magistrátu. Velmi zajímavá je pasáž, s níž Nacher přistoupil k otázce politické korektnosti. Věnoval se v ní tématu, které hýbe nejen Českem, ale prakticky celou Evropou. Jde o islám a migranty.

Bojím se nahlas promluvit o nošení hidžábu, čádoru, nikábu... Citujeme z nové knihy politika ANO
Foto: Hans Štembera
Popisek: Patrik Nacher

Konec finančních negramotů v Čechách. Tak Patrik Nacher pojmenoval svou knihu, ve které měla naše redakce možnost listovat. Velmi zajímavou se stala kapitola „KOREKTNOST politická“, v níž autor popisuje svůj aktuální pohled na dění.

„Nesmíme vyfotit zloděje a zveřejnit jeho fotografii, abychom nenarušili jeho lidská práva. Práva okradeného v té chvíli nikdo neřeší. Kolik majitelů obchodů už zaplatilo pokutu za to, že vylepili do výlohy fotku prokazatelné krádeže včetně daného lupiče?“ ptá se Nacher, který postupně přechází do horko těžko řešitelného problému migrace a islám.

Nemůžeme prý veřejně kritizovat různé agentury a (ne)ziskové organizace, mimochodem placené z našich daní, které se zabývají bojem proti diskriminaci všeho druhu s těžko definovatelnými a měřitelnými výsledky a výstupy, zpochybňovat efektivitu a smysluplnost všech těch módních programů a projektů, které směřují k menšinám, drogově závislým... Nedej bože, soudí Nacher, abychom se pozastavili nad tím, že ze státního rozpočtu platíme „koordinátora šíření dobré praxe“, míní autor.

„Jeden můj kamarád napsal někam do diskuse o pochodu hrdosti homosexuálů, že je hrdým otcem tří dětí, a byl osočen z toho, že je homofob a netolerance sama. Jiný známý zase chtěl vystěhovat romskou rodinu, protože mu neplatila několik měsíců nájem, za což si od ní vysloužil nálepku rasista, aby poté za ním přišli lidé z nějaké neziskovky, že mají informace o tom, že se chová diskriminačně a nenávistně. To už je opravdu na hlavu,“ stojí v citované kapitole.

A opakovaně zmiňované téma islámu? „Zakazovat nošení šátků, hidžábu, čádoru, nikábu nebo burky ve školách či veřejných budovách? Pokud nechceme být obviněni z nesnášenlivosti, neměli bychom nahlas vyjadřovat nesouhlasný názor s touto multikulturní politikou. A pokud tak učiní rovnou skupina lidí, bude označena za extremisty,“ píše Nacher v kapitole, kterou ParlamentníListy.cz četly.

K tomuto aktuálnímu tématu se pro naši redakci vyjádřil v pondělí rovněž exministr vnitra Ivan Langer. „Kdysi jsem to glosoval, že jednání evropských politiků, ať již na evropské úrovni nebo na úrovni některých evropských států, mi připomíná pohádku Císařovy nové šaty. Teď se ukázali ve spoďárech, jak to se všemi jejich slovy, gesty a činy ve skutečnosti je. A lidé nejsou hloupí, vnímají toto pokrytectví a věřím, že to povede k poučení a nahlížení na Evropu racionální optikou. Čeho bych se velmi bál, kdyby to vedlo k radikalizaci veřejného mínění v jednotlivých evropských zemích a k nástupu hnědokošiláčů, kteří jsou schopni tuhle hloupost, tuhle pitomost a krátkozrakost a neschopnost evropských politiků využít ve svůj prospěch. A jestli se máme obávat omezení našich svobod v rámci této civilizační hrozby zvenčí, potom úplně stejně bychom se měli obávat omezení našich svobod zevnitř právě od těchto extremistických sil,“ řekl.

Kniha Patrika Nachera, jíž jsou ParlamentníListy.cz mediálním partnerem, vychází 12. října v nakladatelství Plot.

 

reklama

autor: tan

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

12:40 Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

O cestě premiéra Fialy do USA informovaly mezi českými médii i Novinky.cz včetně upozornění na sociá…