Bojíte se toho, co Gréta? zeptali se občanů EU. V Bruselu nebudou rádi

07.08.2019 13:35

Evropská komise si nechala udělat průzkum, čeho se Evropané nejvíce obávají. Výsledky vyšly takové, že z toho mnozí nejspíš budou zklamáni.

Bojíte se toho, co Gréta? zeptali se občanů EU. V Bruselu nebudou rádi
Foto: Repro Youtube
Popisek: Europoslanci Brexit party a jejich postoj k hymně EU

Lidé v EU totiž stále považují za hlavní problém nezvládnutou migraci. Na Britských listech oceňují, že si Evropané začínají více uvědomovat problém změny klimatu, ale migraci stále vnímají mnohem intenzivněji.

Anketa

Těšíte se na oslavy 30. výročí Sametové revoluce?

4%
96%
hlasovalo: 15818 lidí

Podle nejnovějšího průzkumu Eurobarometru považuje migraci za nejpalčivější problém plných 34 procent Evropanů. Na prvním místě se problém umístil ve 21 členských státech. Britské listy se ale utěšují, že oproti loňsku toto číslo pokleslo o 6 procent.

Naopak změna klimatu jako důležité téma stoupá. Celkem trápí 22 procent dotazovaných. „Vítězství“ zaznamenala ve trojici skandinávských zemí, nejvíce v Dánsku.

Dále Evropany trápí ekonomika, terorismus (který tvůrci průzkumu oddělili od migrace) a s 13 procenty životní prostředí.

Potěšitelné podle Britských listů je, že důvěra v evropské instituce poprvé od roku 2014 a nástupu Jeana-Clauda Junckera stoupla. Dokonce jim prý věří více lidí než vlastním národním parlamentům nebo vládám.

Jak Britské listy zdůrazňují, plných 55 procent je spokojeno s tím, jak v Bruselu funguje demokracie a dokonce 61 procent cítí ohledně budoucnosti Evropské unie optimismus.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Němci – naši nejbližší přátelé.“ Festival v Plzni vzbudil vášně

4:44 „Němci – naši nejbližší přátelé.“ Festival v Plzni vzbudil vášně

Necelý týden před oslavami osvobození se v Plzni uskutečnily česko-německé, respektive bavorské dny …