Bojíte se, že vypukne světová válka? Uklidní vás Tomáš Klvaňa

17.02.2016 7:40

Přestože se v poslední době zejména s ohledem na napětí mezi Ruskem a Tureckem mluví o hrozbě vzniku třetí světové války, něco takového prý nehrozí o nic víc, než tomu bylo před pěti deseti patnácti lety. Na serveru Reflex.cz to uvedl publicista Tomáš Klvaňa.

Bojíte se, že vypukne světová válka? Uklidní vás Tomáš Klvaňa
Foto: hns
Popisek: Jeden ze studentských vůdců Tomáš Klvaňa

Klvaňa píše, že napětí mezi Ruskem a Tureckem, stejně jako mezi Ruskem a Západem nebo Západem a ISIS není možné podceňovat. „Ani z jednoho ohniska však celosvětový konflikt reálně nehrozí,“ ujišťuje publicista.

Podle něj Rusko jen hraje svoji mocenskou hru na Blízkém východě a ve východní Evropě. Jejím hlavním cílem je prý „upevnit postavení garnitury kolem Vladimira Putina uvnitř země“.

Celý text je ZDE

Za zavřenými dveřmi nebylo NATO vůči Turecku tak vstřícné, jak se může z oficiálních vyjádření zdát

Klvaňa poukazuje na to, že Putin a jeho tým dobře vědí, že Turecko je v NATO. Jaderné napadení Ankary ze strany Rusů, což by mohlo být roznětkou světové války, tedy opravdu nehrozí.

A také turecký prezident Recep Tayyip Erdogan je sice horká hlava, ani on ale není šílenec. „Za zavřenými dveřmi po sestřelení ruského stíhacího bombardéru Tureckem NATO zdaleka nereagovalo s takovým pochopením pro tureckou pozici, jak to snad mohlo působit z veřejných prohlášení,“ prozradil Klvaňa.

V nejhorším případě by rusko turecký konflikt přerostl do konvenční války

Připustil, že případný konflikt nízké intenzity mezi Tureckem a Ruskem v Sýrii může sice teoreticky přerůst do něčeho, co nikdo nechce, v nejhorším případě bychom se ale dočkali omezené konvenční války v tamním regionu.

Pokud od někoho jaderný útok hrozí, jsou to podle Klvani islamisté. „Apokalyptická sekta Islámského státu totiž nemá pud sebezáchovy nastaven tak, jako konvenční režimy, ať už demokratické, či diktátorské,“ argumentuje.

Prototo je podle něj nutné Islámský stát co nejdříve zlikvidovat a nedopustit, aby se teroristé dostali k potřebným atomovým technologiím.

 


 

reklama

autor: vam

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

12:40 Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

O cestě premiéra Fialy do USA informovaly mezi českými médii i Novinky.cz včetně upozornění na sociá…