Bonmoty strýčka Zemana, Zaorálek s pivem a ženy s vlasy barvy piva. Představení ČR, které viděly v Číně stamiliony diváků

31.10.2015 9:27

Strýček Zeman, ženy s vlasy v barvě piva a romantická Praha. Těmito hesly se dá ve zkratce shrnout, co si Číňané myslí o České republice. Naše vlast se dočkala propagace v sedmdesátiminutové estrádě. V pořadu druhého nejsledovanějšího televizního kanálu diváci zhlédli interview s prezidentem Zemanem, ministra zahraničí Lubomíra Zaorálka (ČSSD) popíjejícího pivo a dívky se světlými vlasy.

Bonmoty strýčka Zemana, Zaorálek s pivem a ženy s vlasy barvy piva. Představení ČR, které viděly v Číně stamiliony diváků
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Miloš Zeman v Lánech při rozhovoru pro bulvár

„Nejvýraznějším momentem bylo interview s prezidentem Milošem Zemanem. Ten otevírá rozhovor prohlášením, že jsou prvním zahraničním TV štábem, který kdy přijal na svém letním sídle v Lánech,“ píše o zábavné estrádě určené především mladšímu publiku server Lidovky.cz.

„Následuje dialog, na jehož začátku Zeman říká: ‚Chtěl bych popřát vašim mladým divákům hlavně jedno: Keep smiling,‘ následuje úsměv do kamery a reportér říká, že z té srdečnosti pramenící z rozhovoru mu ani nepřijde, že by mluvil s prezidentem. Spíš jako by si povídal se strýčkem nebo někým z generace svého tatínka. Zeman žertovně nadhodí, že při troše snahy by mohl reportér klidně být jeho synem,“ pokračuje. Zeman v rozhovoru filozofuje také o přátelství, které má přetrvat věky.

Následně se štáb přesouvá do pražských ulic, kde jim průvodce dělá ministr zahraničí Lubomír Zaorálek (ČSSD). Dojde také na návštěvu jedné z místních hospod a šéf české diplomacie vychvaluje do nebes české pivo. Lepší ve světě nenajdete. A štáb uznává, že i v Číně je tak dobré pivo k sehnání jen těžko.

Kamera zachycuje krásy našeho hlavního města, ale nechybí ani rozhovor s fotbalistou Pavlem Nedvědem či opěvování české kuchyně. Vepřové koleno prý máme skvělé. Pár porcí je připraveno přímo v čínské televizi a několik diváků si pochutná. Celou estrádu uzavírá vystoupení generálního konzula ČR v Šanghaji Richarda Krpače, který divákům prozrazuje, že v česku nenajdou jen pivo a romantická zákoutí, ale také krásné ženy. Moderátor doplní, že jde o ženy se světlými vlasy, vlasy v barvě pivního moku. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…