Bookmakeři věří, že Sobotkova vláda přetrvá. Nevyhne se ale výměnám ministrů

29.01.2014 16:42

Vláda premiéra Bohuslava Sobotky, kterou jmenoval prezident Miloš Zeman, podle bookmakerů Fortuny vydrží až do konce řádného volebního období. Složení však nejspíš dozná změn. Vyplývá to z kurzů, které odpoledne sázková kancelář vypsala. Vsadit si ale lze třeba i na Sobotkův rozvod. Vlastní kurzy plánují vyhlásit i konkurenční společnosti.

Bookmakeři věří, že Sobotkova vláda přetrvá. Nevyhne se ale výměnám ministrů
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Miloš Zeman jmenoval vládu premiéra Bohuslava Sobotky

„Když nepočítáme sportovní sázky, jsou politické události mezi sázkaři nejoblíbenější. A tak jsme u příležitosti jmenování nové vlády připravili několik kursů, které ukazují na možný další vývoj. Výměny ministrů už se staly jakýmsi koloritem a ani tato vláda se jim nevyhne," poznamenal hlavní bookmaker Fortuny Ondřej Vích.

První se z vlády odporoučí Michaela Marksová-Tominová

Jako první by se podle kurzu mohla z vlády poroučet ministryně práce a sociálních věcí Michaela Marksová-Tominová z ČSSD. Kurz, že vypadne jako první, je nejnižší 2,5:1. Následovat by ji podle bookmakerů mohli ministr dopravy Antonín Prachař za ANO či ministr průmyslu a obchodu Jan Mládek z ČSSD (oba shodný kurz 4:1). Více ministrů podle bookmakerů vymění ve vládě sociální demokraté.

Bookmakeři si všímají i rodinného stavu nového premiéra Sobotky. Podle vypsaného kurzu 1,04:1 Sobotka nepůjde ve stopách některých svých předchůdců a během mandátu se nerozvede.

Synot nabízí sázky na příštího prezidenta. Nejlepší kurz má Zeman a Babiš

Kurzy na osud nové vlády nejspíš během dne vypíší i další sázkové kanceláře. Například u Synotu si mohou lidé už nyní vsadit na to, kdo bude příští prezident. Favority jsou s kurzem 2,2:1 nynější prezident Zeman a šéf ANO Andrej Babiš.

Takzvané společenské sázky jsou pro sázkové kanceláře doplňkem k hlavní nabídce, tvoří jen mizivou část celkového objemu sázek. Nejdůležitější je sportovní sázení, hlavně na fotbalová a hokejová utkání.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe, čtk

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

16:02 Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

„Aktivistická sebelikvidace Evropy čištění celého světa neprospěje,“ podotýká ke Green Dealu emeritn…