Okamura promluvil už i o bordelu v kostele

09.10.2013 12:19

Podle lídra hnutí Úsvit přímé demokracie senátora Tomia Okamury je ostuda, pokud někdo využívá církevní stavbu k degradujícím účelům. Reaguje tak na záměr současného majitele pražského kostela sv. Michaela provést stavební úpravy, které by do budoucna nevylučovaly udělat z památky třeba nevěstinec. Senátor také řekl, kde se podle něj ve státě nejvíc krade.

Okamura promluvil už i o bordelu v kostele
Foto: Daniela Černá
Popisek: Tomio Okamura reagoval i na dotazy z publika

Server Prvnízprávy.cz oslovil senátora Tomia Okamuru, lídra hnutí Úsvit přímé demokracie, aby se k tomuto tématu vyjádřil. "Kauzu detailně neznám, ale v principu se shoduji s Vámi," odpověděl Okamura na dotaz serveru. "Tedy, že pokud duchovní či církevní stavbu někdo užívá v rozporu se smlouvou nebo využívá k degradujícím účelům, je to nejen ostuda, ale výzva k řešení," doplnil podnikatel.

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Okamura sice nezná podrobnosti smlouvy, ale principiálně prý lze žádat zrušení smlouvy v případě, že byl prodávající například oklamán. Majitel se zavázal uchovávat pietu místa, s čímž se provozování nevěstince neslučuje.

"K tomu není třeba vyvlastnění, ale dobrá žaloba. Platí zákon, který říká, že každý právní akt, který odporuje dobrým mravům, je od počátku neplatný - tedy nemůže platit například ani podvodná smlouva," vysvětlil Okamura.

Konec bordelu a korupce

Senátor a lídr hnutí Úsvit je znám svými ostrými výroky, kritizuje "bordel" a korupci ve státě. Ve své nejnovější glose uvádí, že v České republice se nejvíce krade na stavbě silnic a dálnic.

"Nejhorší je, že už dlouhé roky se to ví a nikdo s tím nic nedělá. Ve které jiné zemi je možné, aby Nejvyšší kontrolní úřad vydal oficiální zprávu, že stavba dálnic je předražená a nic se nestalo. V každém dobře fungujícím státě se po takové zprávě mají roztočit mlýny osobní a hmotné odpovědnosti. U nás se nic takového neděje," upozorňuje Okamura.

Když se přestane krást, bude podle politika dost peněz na všechny dopravní stavby. "Proto v hnutí Úsvit přímé demokracie Tomia Okamury prosazujeme hmotnou a trestní odpovědnost politiků. Bez toho se u nás bude krást vesele dál," uzavřel senátor svoji glosu.

Celá glosa Tomia Okamury ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…