Boris Johnson pochválil Brity. A poslal vzkaz mladým lidem

24.06.2016 12:54

Někdejší starosta Londýna, jenž se významně angažoval v kampani za odchod Velké Británie z EU, po mnoha hodinách mlčení konečně promluvil k britským občanům. Jelikož dnes stojí na vítězné straně, spekuluje se o tom, že by mohl v premiérském křesle nahradit Davida Camerona. Johnson poděkoval Britům za to, že se demokraticky rozhodli odejít z EU. Mladé lidi uklidňoval, že se nemají čeho bát.

Boris Johnson pochválil Brity. A poslal vzkaz mladým lidem
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vlajka Velké Británie

V úvodu svého vystoupení vyzdvihl politické působení Davida Camerona v křesle britského premiéra. Ten podle Johnsona udělal ze Spojeného království nejdynamičtější ekonomiku v Evropě, ale nezapomínal ani na sociální rozměr ekonomické politiky. Nejen za to patří odcházejícímu premiérovi Cameronovi dík. Cameron se postavil do tábora, jenž si přál setrvání v EU.

„Voliči však rozhodli, že je na čase odejít z EU. Někteří dnes říkají, že jsme udělali chybu a že jsme se lidí tímto způsobem ptát neměli. Ale já si to nemyslím, podle mého to bylo správné a nevyhnutelné,“ konstatoval Boris Johnson. Jeho slova přinesla Česká televize. 

Následně se obrátil na mladé britské voliče, kterým se dnes může zdát, že jsou jejich vyhlídky do budoucnosti mnohem horší, než se ještě včera mohlo zdát. Ale není tomu tak. Britská ekonomika je v celosvětovém srovnání silná a mladí lidé se mohou i nadále prosazovat, rozvíjet své sny a žít v tak krásné zemi, jakou je Británie.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…