Boris Johnson se pokorně omlouval saúdskému generálovi, kterého v Anglii trefili vajíčkem

02.04.2017 18:15

Britský ministr zahraničí Boris Johnson se oficiálně omluvil za agresivní chování vůči jednomu ze saúdských generálů. Když generál zavítal do Velké Británie, jeden z aktivistů po něm hodil vajíčko, což britská strana označila za nepřijatelný akt agrese.

Boris Johnson se pokorně omlouval saúdskému generálovi, kterého v Anglii trefili vajíčkem
Foto: Archiv
Popisek: Jemen

Saúdský generálmajor Ahmed Asiri zažil poněkud nepříjemnou chvilku, když po něm jeden z lidskoprávních aktivistů hodil vejce. Prý šlo o odplatu za to, jak barbarsky si Saúdská Arábie počíná ve válce v Jemenu.

Britský ministr zahraničí Boris Johnson se spojil s korunním princem Mohammedem bin Salmanem bin Abdulazizem a jako saúdskému ministru obrany se omluvil za projev agrese. Přislíbil, že britské úřady záležitost prošetří. Informoval o tom server Middle East Eye.net.

Celou zprávu naleznete zde.

Generálmajor Asiri je poradcem právě pro vojenské operace v Jemenu. Video z útoku je dostupné na sociální síti Twitter. Lidskoprávní aktivisté se proti počínání ministra Johnsona ohradili. Hození vejce podle jejich názoru představuje jen mírnou formu protestu proti barbarskému počínání saúdské vlády v Jemenu. Asiri podle nich zastupuje režim, který v Jemenu pozabíjel tisíce lidí, takže by v Británii neměl být vítán. Měl by být naopak souzen.

Velká Británie se prý teď snaží zlepšit vztahy s blízkovýchodními zeměmi, aby tu našla možné obchodní příležitosti, až bude dokonán Brexit.

Asiri k válce v Jemenu prohlásil, že je v zájmu mezinárodního společenství, aby byl Jemen jednotnou zemí nerozdělenou mezi vládu a milice.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…