Boris Šťastný vrátil úder Zdeňku Svěrákovi

02.10.2013 15:30

Exposlanec ODS Boris Šťastný označil herce Zdeňka Svěráka za děsivou a sebestřednou osobu. Svěrák chce totiž žalovat politické uskupení Jany Bobošíkové Hlavu vzhůru! za použití úsloví „Metelesku blesku, pojďme pomoct Česku“ v předvolebním klipu. Šťastný se k hnutí Bobošíkové rovněž hlásí.

Boris Šťastný vrátil úder Zdeňku Svěrákovi
Foto: Hans Štembera
Popisek: Poslanec Boris Šťastný

Rčení "metelesku blesku" zlidovělo díky filmu Marečku, podejte mi pero! od Zdeňka Svěráka. Jemu se využití sloganu v politické kampani nelíbí.

Celou věc proto předal svému právníkovi a zvažuje, že se obrátí na soud. „Pokud bych uspěl, odškodné bych věnoval Centru Paraple,“ řekl listu Svěrák.

"Ještěže se nejmenuji Kolja, ale Boris, musel bych se přejmenovat, aby mně nezažaloval..." reagoval Šťastný pro ParlamentníListy.cz a dodal: "Já asi něco řeknu, pane redaktore. Mně se chce něco říct."

Co přesně napsal Boris Šťastný:

Svěrák je děsivá, sebestředná osoba. Ještěže se nejmenuju Kolja, ale Boris, musel bych se přejmenovat, aby mě nezažaloval... Ja asi něco řeknu pane, redaktore. Mně se chce něco říct.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…