Bože, to jsou volové, řekl o Rusech Bosák z ČT. A z Moskvy se ozývá...

20.06.2016 13:08

Další ruský státník se vyjádřil k řádění fanoušků na fotbalovém mistrovství Evropy ve Francii. Tentokráte se dostal ke slovu syn prostořekého ruského politika Vladimira Žirinovského. Ukázalo se, že se v mnohém podobá otci; prohlásil, že je na ruské fanoušky pyšný. K situaci se vyjádřil i sportovní komentátor Jaromír Bosák.

Bože, to jsou volové, řekl o Rusech Bosák z ČT. A z Moskvy se ozývá...
Foto: worldwide.com
Popisek: Fotbal, ilustrační foto

Anketa

Kdo byl nejlepší ministr financí?

18%
7%
1%
2%
1%
1%
3%
0%
63%
hlasovalo: 8179 lidí

První místopředseda Státní dumy Ruské federace a syn lídra LDPR Vladimira Žirinovského Igor Lebeděv pochválil ruské fanoušky za účast v bitce s Angličany, která se odehrála po fotbalovém utkání mezi oběma státy.

„Na bitce mezi fanoušky neshledávám vůbec nic špatného. Naopak, naši kluci jsou pašáci. Tak to má bít,“ napsal Lebeděv na svůj twitter. Na negativní odezvy reagoval slovy: „Rusko bylo, je a bude velkou zemí!“

Podle jeho názoru by se ministr sportu Ruské federace Vitalij Mutko, jestliže by se nacházel spolu s fanoušky na tribunách a nebyl by státním činitelem, do bitky s anglickými fanoušky sám aktivně zapojil.

Lebeděv je přesvědčen, že provokace přišla ze strany anglických fanoušků. Rovněž doplnil, že za násilí ve městě nejsou zodpovědní fotbaloví příznivci, ale francouzští organizátoři, kteří nezvládli organizaci turnaje.

„Situace kolem počínání fotbalových fanoušků na evropském šampionátu poukazuje na naprostou neprofesionalitu francouzských autorit,“ prohlásil.

„Vůbec nerozumím všem těm politikům, kteří osočují naše fanoušky. Ty je naopak třeba chránit, teprve až přijedou domů, tak si s nimi můžeme pohovořit,“ dodal.

Celý článek zde

Na počínání ruských fanoušků už ovšem není tak hrdý známý český sportovní komentátor Jaromír Bosák, který se své rozhořčení rozhodl ventilovat v krátkém komentáři, který se objevil v internetové verzi časopisu Reflex.

Podle Bosáka se řádění ruských fanoušků na letošním fotbalovém šampionátu za náhodu rozhodně označit nedá. „Už před čtyřmi roky dostala ruská asociace na mistrovství Evropy tři pokuty – po každém zápase jednu – v celkové výši zhruba 220 000 eur. K tomu nesměli Rusové na tři kvalifikační zápasy pustit diváky do ochozů,“ napsal.

Bosákovi se vůbec nelíbí ani vyjádření ruských politiků. „Mnozí poslanci a významní ruští činitelé se vyjadřují slovy, že na tahle hovada mají být Rusové hrdí, protože se bili za svou vlast a ukázali gay Evropě, jak má jednat chlap. Bože, to jsou volové,“ rozvášnil se sportovní komentátor.

„Ruský ministr zahraničí Lavrov dokonce prohlásil, že zadržení ‚slušných ruských mládenců‘ je nepřijatelné, protože jen odpovídají na provokace fanoušků z jiných zemí, nad čímž prý nelze zavírat oči. K tomu musí francouzský velvyslanec na kobereček v Kremlu. Už teď se těším na příští světový šampionát. Atmosféra klidu a pohody z podobných slov úplně sálá,“ dodal.

Celý článek zde

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: fib

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…