Bradáčová plánovala, jak na Ratha znovu vypustí Jiráta. Ale nevyšlo jí to

18.12.2015 11:35

K odvolacímu soudu s exhejtmanem Středočeského kraje Davidem Rathem nedorazí státní zástupce Petr Jirát. Píše to server Aktuálně.cz s tím, že vrchní pražské žalobkyni Lence Bradáčové tak zhatil plán.

Bradáčová plánovala, jak na Ratha znovu vypustí Jiráta. Ale nevyšlo jí to
Foto: Hans Štembera
Popisek: David Rath

Jirát figuroval i u prvního soudu s Rathem, kde exhejtman dostal za manipulaci s krajskými zakázkami 8,5 roku vězení. Rath však Jiráta v létě zažaloval za nactiutrhání a státní zástupce tak k vyššímu soudu nechce, cítí se podjatý. „K odvolacímu soudu nepůjdu, kauza pro mě skončila rozsudkem Krajského soudu v Praze,“ řekl Jirát.

Rath Bradáčovou za její původní plán poslat k soudu Jiráta kritizuje. Podle něj by byl obcházením zákona a „návratem ke stalinské justici“. „Šlo by totiž o účelové a plánované obejití platného zákona. Byl by to jistě další důvod ke stížnosti jak vyšším soudům, tak k mezinárodním orgánům,“ uvedl Rath, neboť Bradáčová by musela Jiráta vzít k sobě do úřadu, byť jako stážistu. A to z toho důvodu, že u odvolacího soudu musí být žalobce z vrchního zastupitelství, kde Jirát není. Podle Ratha by tak však došlo ke zneužití pravomocí státních zástupců. „Vedle účelového přidělování místně nepříslušným orgánům by přibylo i účelové přidělování konkrétním žalobcům,“ dodal exhejtman.

Bradáčová nyní musí poslat k soudu jiného specialistu na hospodářské delikty.

Původní text ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…