Bradáčová promluvila v rádiu: Musíme se pohybovat v realitě. Takže...

10.05.2016 18:25

Pražská vrchní státní zástupkyně rázně promluvila v úterní Kauze dne na Rádiu Impuls. Občany varovala, aby nepaušalizovali a snažili se pochopit každou kauzu individuálně. Prozradila také, že rozhodně nechce své kolegy špehovat.

Bradáčová promluvila v rádiu: Musíme se pohybovat v realitě. Takže...
Foto: Hans Štembera
Popisek: Lenka Bradáčová

„Musíme se pohybovat v realitě. Myslím si, že je někdy pro občany těžké to vnímat, ale řada trestních věcí je před soudem. Reálně můj úřad dělá to, co se očekávalo. Nemůžeme sklouzávat k paušalizování a bagatelizování těchto věcí. Musíme každý případ posuzovat individuálně,“ zdůraznila dáma.

Vyjádřila se také k verdiktu Ústavního soudu, podle něhož se kauzy občanů ne vždy dostanou k soudům, kterým by případy měly náležet. Soudci poznamenali, že si státní zástupci někdy vybírají raději soudy, které jsou jim více nakloněny. Bradáčová zdůraznila, že v minulosti už Ústavní soud řekl, že přiřazení kauzy např. v případě paní Nagyové-Nečasové bylo v pořádku, když o její vazbě rozhodoval soud v Ostravě.  

Nakonec došlo i na otázku, zda se budou státní zástupci navzájem špehovat, jak se o tom spekulovalo v médiích. „Musím říci, že se rozhodně špehovat nebudou. Ale požádala jsem své kolegy, aby mi přinesli informace o tom, zda je oprávněná kritika soudců, kteří říkají, že státní zástupci nejsou dost aktivní v řízení před soudem, a soudci potom musejí jejich práci suplovat,“ popsala situaci Bradáčová. To, jakým způsobem budou informace získány, už je podle Bradáčové lhostejné.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…