Brankář Petr Čech o brexitu, politice a dnešním internetu. Stojí to za to

16.01.2019 7:24

Velká Británie je v nejistotě. Poslanci v parlamentu drtivě přehlasovali návrh dohody o Brexitu, se kterým předstoupila premiérka Theresa Mayová. Zpátky na stromy, dalo by se říct. A legendární brankář Arsenalu Petr Čech ohlásil konec své fotbalové kariéry. A ačkoliv spolu obě zprávy, pokud víme, nesouvisí, Čech se právě o Brexitu vyjadřoval v novoročním interview s Jiřím Hoškem na Seznamu.

Brankář Petr Čech o brexitu, politice a dnešním internetu. Stojí to za to
Foto: Wikipedia
Popisek: Petr Čech

Situace okolo Brexitu podle něj došla do fáze, kdy je až úsměvná, protože se začínají ozývat hlasy těch, kdo změnili své stanovisko, i když původně hlasovali pro Brexit. „Všichni se pustili do něčeho neznámého a najednou jsou překvapeni,“ dodal končící brankář. Zvláštní mu přijde, že většina těch, kdo byli pro Brexit a mávali vlajkami LEAVE, odešla nebo rezignovala a podle Čecha nechtějí mít s Brexitem už nic společného.

Anketa

Je v České republice ohrožena demokracie?

30%
70%
hlasovalo: 11547 lidí
Jiří Hošek pak konstatoval, že společnost v Británii je rozhádaná a rozdělená na dva tábory, které už ztratily schopnost se mezi sebou bavit. Zeptal se Čecha, zda to také pozoruje. Čech odvětil, že ve svém okolí má naštěstí spoustu dalších lidí jako on, kteří čekají, co se z Brexitu vyvine a jaké to bude mít dopady. „Když se já budu bavit a přijdu o spoustu svých možností a třeba i možných investic nebo pracovních příležitostí a budu sedět naproti někomu, kdo vlastně volil pro to LEAVE a celé to způsobil, tak se asi nebudu cítit úplně dobře. Ono to asi je normální a sám jsem zvědav, jak to dopadne,“ okomentoval rozkol ve společnosti.

Jiří Hošek pak otázku rozšířil, řka, že rozdělení společnosti se odehrává po celé Evropě, a zeptal se, co by Čech doporučil lidem, aby neměli tak černobílé vidění. „Já mám pocit, že lidé jsou čím dál radikálnější, člověk vidí ty statusy na sociálních sítích, nenávistné komentáře a tak dále,“ dodal ještě Hošek. Podle Čecha jsou sociální sítě opravdu za tuto nenávist a rozdělení společnosti zodpovědné. „Dříve lidé neměli tu možnost jít a prostě napsat hanlivý komentář na kohokoliv, koho najdou na síti. Dnes mají lidi obrovskou možnost to udělat, najde se spousta dalších, kteří se toho chytí, a ta vlna jde po té sociální síti velice rychle nebezpečným způsobem,“ vysvětlil brankář princip sociální sítě a dodal, že sice tato média umožňují lidem se vyjádřit, což je dobře, ale vadí mu, jak snadno si mohou lidé udělat anonymní účet. „Myslím si, že každý, kdo si udělá účet, by měl být sám za sebe a dát svoje iniciály a jméno. Když už prostě mám názor, tak ho tam dám a nestydím se za něj a nesu si za něj odpovědnost,“ říká odcházející brankář.

Celé video ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kas

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…