Brankář Petr Čech se vyjádřil k Řecku, Ukrajině, uprchlíkům a Putinovi

10.07.2015 11:21

Situace na Ukrajině i v Řecku se uklidní, věří slavný fotbalový brankář Petr Čech. Domnívá se rovněž, že Řekové začnou pracovat na tom, aby situaci vyřešili sami a nečekali na dar z nebes. Čech to uvedl v rozhovoru, který poskytl páteční příloze LN Víkend, ukázku z něj přináší také web Lidovky.cz. Hlavním tématem rozhovoru byl pochopitelně fotbal, dotkl se ale i politiky.

Brankář Petr Čech se vyjádřil k Řecku, Ukrajině, uprchlíkům a Putinovi
Foto: Redakce
Popisek: Řecká vlajka

Na otázku, zda je v Londýně cítit dusno vzhledem k situaci s uprchlíky nebo kvůli otázce, zda Velká Británie vystoupí z EU, Čech řekl, že mu nepřijde, že by se otázka ukončení členství v EU Londýna příliš dotýkala. „To se před rokem spíš mluvilo o odtržení Skotska. Navíc Británie roste už ekonomicky, takže se situace obecně uklidňuje,“ řekl.

My si vůbec nedokážeme představit, v jakých podmínkách slavní afričtí fotbalisté vyrůstali

Vzhledem k tomu, že jak v Chelsea, tak i v Arsenalu hrají fotbalisté původem z Afriky, novináře také zajímalo, zda si o tom, co se děje v jejich domovských zemích, někdy v kabině povídají.

„Samozřejmě hráči z Afriky problémy řeší. … Války, převraty a nedostatek potravin tyto hráče hodně zocelil. My z Evropy si vůbec neumíme představit, v jakých podmínkách vyrůstali,“ uvedl Čech.

Někteří jeho spoluhráči pocházejí také z Ukrajiny, a to i z nyní separatisty ovládaného Doněcku. Tam se prý situace vyhrotila „ze dne na den“. „Jsou samozřejmě lidi, které to zasáhlo. Ale já opravdu věřím, že se to uklidní. I v Řecku – že se najde dohoda a hlavně Řekové začnou pracovat na tom, aby situaci vyřešili sami a nečekali na dar z nebes,“ dodal slavný český fotbalista.

Abramovič mě nechal jít, i když jsem měl smlouvu ještě na rok

Čech odpověděl také na otázku, jaký je jeho vztah k majiteli Chelsea Romanu Abramovičovi, miliardáři ruského původu. „Působil jsem v klubu jedenáct let a jsem moc rád, že to, co jsem pro Chelsea udělal, pan Abramovič ocenil. Přesto, že jsem měl smlouvu ještě na rok, nechal mě jít a navíc mu nevadilo, že půjdu ke konkurenci,“ ocenil Čech Abramovičovu velkorysost.

Novinář se zeptal také na to, zda se fotbalista zajímal o to, jaký vztah panuje mezi oligarchou Abramovičem a ruským prezidentem Vladimirem Putinem, kteří jsou považováni za spojence. „Má to asi o to složitější, že politická situace Ruska je taková, jaká je, ale on je jeden z těch lidí, který sportu hrozně pomáhá, v celém Rusku, pomáhal i národnímu týmu. Není to jenom o Chelsea, sport je jeho obrovské hobby. Co se týče politiky, o tom jsem nikdy neměl možnost se s ním bavit, ani to není moje věc,“ odpověděl Petr Čech.

Celý text je ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: vam

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…