Brankář z Nagana chce do Sněmovny. V Babišových barvách se postaví Kalouskovi

18.03.2017 18:08

Brankář z Nagana Milan Hnilička potvrdil, že se pokusí sport vyměnit za politiku. Ve středočeském kraji chce za Babišovo hnutí ANO bojovat o hlasy voličů. Postaví se Miroslavu Kalouskovi (TOP 09), Tomio Okamurovi (SPD) či stávajícímu předsedovi Poslanecké sněmovny Janu Hamáčkovi (ČSSD).

Brankář z Nagana chce do Sněmovny. V Babišových barvách se postaví Kalouskovi
Foto: Hans Štembera
Popisek: Milan Hnilička

Ještě na únorovém sjezdu hnutí ANO byl bývalý brankář z Nagana Milan Hnilička jen jako host a nechtěl se příliš bavit o tom, zda by rád uplatnil své dovednosti ve sněmovních lavicích. Deníku Blesk říkal, že na sto procent žije sportem a jakékoli jiné úvahy považuje za předčasné.

O pár týdnů později však už mluví jinak. „Ano, jsme domluveni,“ řekl Hnilička na přímý dotaz, zda už se s Babišem domluvili. Měl by se ocitnout na středočeské kandidátce hnutí ANO, takže se ve volebním boji postaví předsedovi TOP 09 Miroslavu Kalouskovi, předsedovi SPD Tomio Okamurovi nebo současnému šéfovi Poslanecké sněmovny Janu Hamáčkovi.

Celý článek naleznete zde

Je sice pravda, že středočeská organizace ještě nemusí Hniličku na kandidátní listinu pustiz, jenže to je jen teoretická možnost. Šéf hnutí Andrej Babiš má nad složením kandidátek pravomoc a může je měnit k obrazu svému, takže si Hniličku prosadí, pokud bude chtít.

Některou z kandidátek hnutí ANO by mohla svou přítomností obohatit také stávající ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová nominovaná hnutím ANO. Šéfka resortu už se sešla s Andrejem Babišem a ten později novinářům prozradil, že od něj dáma dostala nabídku a teď je na ní, jak s možností, kterou jí nabídl, naloží.

reklama

autor: mp

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

12:40 Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

O cestě premiéra Fialy do USA informovaly mezi českými médii i Novinky.cz včetně upozornění na sociá…