Braňte ČT, PL jsou žumpa! „Břéťa“ Rychlík vám potřebuje něco říct

21.03.2019 9:55

Režisér, scenárista, herec a vysokoškolský pedagog Břetislav Rychlík se rozepsal o mediálním světě. Rozhorlilo ho totiž, kdo všechno míří do Rady pro rozhlasové a televizní vysílání. „Již zapomenuté, ke všemu ochotné figurky kolem ODS či ČSSD se vynořují z bezútěšných krajin podsvětí opoziční smlouvy a především díky koalici ANO, SPD a KSČM se stávají mediálními zástupci veřejnosti,“ poznamenal Rychlík v komentáři pro server Denikn.cz.

Braňte ČT, PL jsou žumpa! „Břéťa“ Rychlík vám potřebuje něco říct
Foto: Hans Štembera
Popisek: Česká televize, ilustrační foto

Rychlík ve svém komentáři poukazuje zejména na Tomáše Kňourka, jehož zvolení poslanci doplnili do Rady Českého rozhlasu minulý týden. „Kňourek má podle zákona být významným zástupcem veřejnosti. Navrhl ho Tenisový klub Libeňák, podle všeho ho protlačila hlasovací koalice ANO, SPD, KSČM. Kňourek je dopisovatelem Parlamentních listů, žumpy trvale napadající média veřejné služby. Proruské servery Aeronet a Sputnik za dezinformační nepovažuje. Proslul vzrušením nad slovem penis v knize Linie krásy držitele prestižní Man Bookerovy ceny britského spisovatele Alana Hollinghursta, kterou považuje za tvrdé porno,“ konstatuje Rychlík a domnívá se, že Kňourek by měl skončit na psychiatrii, a ne v Radě Českého rozhlasu.

Anketa

Dostane se TOP 09 do příští Poslanecké sněmovny? Ať už sama, či v rámci předvolebního spojenectví?

5%
95%
hlasovalo: 11338 lidí

O kauze v Českém rozhlase jsme psali ZDE.

Dále se Rychlík pozastavuje nad osobou Ladislava Jakla, jenž míří do Rady pro rozhlasové a televizní vysílání. „Tyto státní instituce zabývající se šířením rozhlasového a televizního vysílání nikdy neměly existovat, nemají existovat a byl by svět krásnější bez nich,“ tvrdívá však podle  Rychlíka Jakl dlouho. I z toho pohledu tak nyní bude podle Rychlíka možné sledovat Jaklovo působení. 

Původní text ZDE

„Situace kolem veřejnoprávních médií je řadu let nesmírně nebezpečná. A je nutné připomenout, že tři vlády po sobě měly ve svých programových prohlášeních novelu současného zákona o České televizi a Českém rozhlase, směřující především k odpolitizování a ke změně volby do Rad těchto institucí. Naposledy po dvou pravicových vládách zrovna vláda Bohuslava Sobotky s vicepremiérem Andrejem Babišem. Ani jedna vláda k tomu nenašla odvahu! Dnes je zoufalé, že se opoziční poslanci ve velké míře ani neobtěžovali na jednání volebního výboru a slyšení kandidátů. Odevzdávají demokratické instituce bez boje. Fascinovaně hledí na dílo Zemana, Babiše, Okamury a Filipa jak králíček na kobru. A ČSSD ani nenapadlo dát si podmínku změny zákona o volbě do rad ČRo, ČT a ČTK do koaliční smlouvy,“ poznamenal Rychlík, jenž je otcem české levicové aktivistky Apoleny Rychlíkové. 

Včera mimo jiné také promluvil čerstvě zvolený člen Rady pro rozhlasové a televizní vysílání Vadim Petrov, kterému se nelíbilo počínání moderátora Václava Moravce v posledním vydání jeho Otázek. Jeho chování vnímá jako volání o pomoc, aby už ho konečně někdo odvolal, protože po čtrnácti letech ve stejném pořadu dál nemůže. Novému radnímu se také nelíbí, když veřejnoprávní novináři považují konfrontační styl za normu, často doprovázený aktivistickou žurnalistikou, prosazováním vlastního názoru či záměrnou manipulací nebo cílenou dehonestací.

Psali jsme ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…