Bratr Andreje Babiše promluvil

23.06.2015 7:34

Nejčtenějšímu českému deníku Blesk se podařilo najít bratra ministra financí Andreje Babiše (ANO) Alexandra a pořídit s ním krátký rozhovor. Alexandr v něm prozradil, že hodlá z českého trhu odejít. A to přesto, že změna v zákoně o pojišťovnictví, kterou jeho bratr prosazuje, by mu nijak nepomohla.

Bratr Andreje Babiše promluvil
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr financí Andrej Babiš

„Ta novela se týká jen životního pojištění. Navíc po tomto skandálu jsme se s bratrem dohodli, že z českého trhu odejdu,“ řekl Alexandr Babiš deníku. Vysvětlil, že na Slovensku pojišťuje hlavně majetek firem.

List pak na jiném místě připomíná spor Andreje Babiše s poslancem Ladislavem Šinclem (ČSSD) o to, kolik peněz dostanou z předčasně ukončených smluv životního pojištění pojišťovací makléři, pojišťovny a lidé, kteří smlouvu vypověděli. „Šincl chce svým návrhem snížit a zastropovat maximální odměnu pojišťovacím zprostředkovatelům a částku, o niž se provize sníží, tj. přes čtyři miliardy korun ročně, připsat pojištěným lidem do výnosů,“ napsal list s tím, že český ministr financí navrhuje, aby se pojištěncům vrátila většina z 22 miliard provizí. Jenže Šincl jako první naznačil, že by Andrej Babiš mohl mít na změně zákona o pojišťovnictví osobní zájem právě kvůli svému bratrovi, jenž v pojišťovnictví také podniká a který původně chtěl své podnikání do Česka rozšířit.

Alexandr také mimo jiné prozradil, že pět let dělal u svého bratra finančního ředitele. Prý se mu s ním pracovalo těžko. Proč? „Protože on je velmi přísný zejména na lidi ze svého okolí. A já byl jeho bratr! Musel jsem být ve všem absolutně perfektní,“ řekl deníku.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

16:02 Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

„Aktivistická sebelikvidace Evropy čištění celého světa neprospěje,“ podotýká ke Green Dealu emeritn…