Bratře, ty senátorem nebudeš? Bělobrádek prý obětoval vlastního muže kvůli Marvanové

23.06.2014 12:50

Lidovec Petr Sýkora nebude na podzim kandidovat do Senátu ve volebním obvodě zahrnujícím Prahu 9 a Prahu 14. A to přesto, že se straníci, navzájem se oslovující bratře a sestro, na tom již počátkem tohoto roku domluvili. Vedení strany totiž chce, aby v uvedeném obvodě za KDU-ČSL kandidovala advokátka Hana Marvanová, která nedávno odešla z postu první náměstkyně ministryně spravedlnosti Heleny Válkové (ANO).

Bratře, ty senátorem nebudeš? Bělobrádek prý obětoval vlastního muže kvůli Marvanové
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda KDU-ČSL Pavel Bělobrádek

Špičky lidovců zřejmě předpokládají, že Marvanová by získala více hlasů než Sýkora. Informuje o tom server iDnes.cz.

„Pan Bělobrádek mě pozval k sobě a vyzval mě, abych se kandidatury vzdal s tím, že budou hledat silnějšího kandidáta. Zdůvodnil to tak, že slabí kandidáti nejsou pro stranu přínosem. Asi jsem do jeho myšlenkového schématu nezapadl jako vítězný kandidát,“ cituje server Sýkoru s tím, že toto setkání se mělo odehrát jen před pár dny.

Sýkora je podle serveru členem pražského vedení KDU-ČSL, pracuje jako ekonomický poradce.

Bělobrádek ale odmítá, že by Sýkoru k rezignaci vyzval. „To je absolutní lež. O nominaci rozhoduje celostátní výbor. Do té doby kandidát schválen není,“ řekl serveru Bělobrádek. Server ale upozornil na to, že na posledním jednání vedení strany v Praze si Bělobrádek vyslechl kritiku od straníků kvůli tomu, že by Marvanová měla kandidovat za KDU-ČSL. Sýkora se již kandidatury vzdal. Zda ale bude Marvanová za lidovce do Senátu skutečně kandidovat, není zatím jasné.

Celý článek najdete zde: http://zpravy.idnes.cz/napeti-kolem-marvanove-uvnitr-kdu-csl-dxp-/domaci.aspx?c=A140623_101844_domaci_kop

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…