Břeclaví projde průvod za zbitého chlapce

22.04.2012 8:49

Břeclaví by dnes po poledni mělo pochodovat až 2000 lidí, kteří tak chtějí vyjádřit podporu patnáctiletému chlapci, jehož o uplynulém víkendu brutálně zbili tři muži, údajně Romové. Spolupořadatelem akce je krajně radikální Dělnická mládež. Radnice se obává, že její příznivci budou ještě posilovat protiromské nálady, které vznikly ve městě po útoku. Na akci by měly dohlížet stovky policistů, uvedla ČTK.

Břeclaví projde průvod za zbitého chlapce
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pochod proti Romům

Dalšími spolupořadateli akce jsou přátelé zbitého chlapce. Původně chtěli mít vlastní setkání. Vybrali si pro něj ale místa shodná s Dělnickou mládeží. Proto se rozhodli, že udělají jedno shromáždění s radikály. Starosta Oldřich Ryšavý (ČSSD) vyzval obyvatel města, aby se od extremistů v pochodu oddělili.

Demonstrující se sejdou po poledni před budovou hlavního břeclavského železničního nádraží. Ve 13:00 vyrazí na pochod na náměstí TGM a pak zpět. Akce by města skončit v 15:00.

Do míst, kde žijí Romové, se demonstranti nedostanou. Jde o 11 ulic a dvě náměstí. Tyto prostory si pro pořádání svých akcí zamluvila proromská iniciativa Nenávist není řešení. Žádný protest asi neuspořádá. Pomoc administrativní kličky chce ochránit Romy.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.


 

reklama

autor: vfe

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

12:40 Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

O cestě premiéra Fialy do USA informovaly mezi českými médii i Novinky.cz včetně upozornění na sociá…