Británie: Podříznutá, spoutaná, znásilněná. Muslimská dívka dělala, co neměla a zaplatila za to

25.07.2017 8:11

Britský deník Daily Mail píše o další z nesčetných „vražd ze cti“, které jsou páchány v rámci muslimské komunity. Tentokrát se její obětí stala devatenáctiletá indická muslimka Celine Dookhranová. Další žena unikla smrti jen o vlásek.

Británie: Podříznutá, spoutaná, znásilněná. Muslimská dívka dělala, co neměla a zaplatila za to
Foto: Hans Štembera
Popisek: Demonstrace Muslimové proti terorismu. Předtím se několik muslimů zúčastnilo křesťanské bohoslužby v kostele Nejsvětějšího Srdce Páně

Tělo devatenáctileté dívky bylo nalezeno v luxusním londýnském domě v hodnotě 1,5 milionu liber minulý týden. Vyšetřovatelé konstatovali, že byla unesena, znásilněna a nakonec jí vrah podřízl hrdlo. Horní i dolní končetiny dívky byly svázány provazem. Nejpravděpodobnějším motivem k zabití se zatím jeví tzv. „vražda ze cti“, kterou se v muslimských rodinách čas od času řeší situace, kdy dívky nedbají příkazů svých rodičů a dalších příbuzných.

Zatím sice není prokázáno, kdo si vraždu objednal, ale vyšetřovatelé už vědí, že rodina indické muslimky se tvrdě stavěla proti jejím stykům s arabským muslimem. Celý případ tak naznačuje, že indičtí muslimové nemají dobré vztahy nejenom s hinduisty, ale skrze prsty se dívají i na muslimy z arabského světa. To však patrně dívka netušila, a jelikož sama vyrůstala v multikulturní Velké Británii, nehodlala se „zvyklostmi“ svých rodičů a dalších příbuzných řídit.

Celý článek v angličtině je ZDE.

 Z její vraždy byl obviněn třiatřicetiletý Mujahid Arshid a o pět let mladší Vincent Tappu. Oba pachatelé se měli podílet na únosu a pokusu o vraždu ještě další ženy, kterou se však nakonec podařilo zachránit. Přeživší oběť potvrdila, že ji unesli oba zmínění muži. „Před únosem proti mně použili paralyzér. Poté mě odvlekli do nějakého domu. Tam mi dali ponožku do pusy, abych nemohla křičet a přivolat si pomoc,“ uvedla přeživší oběť. Obdobně vrazi naložili se zavražděnou devatenáctiletou dívkou, které však již její život bohužel nic nevrátí.

První slyšení proběhlo na magistrátním soudu ve Wimbledonu. Třiatřicetiletý Arshid by měl napříště před soud předstoupit dle informací britského deníku Daily Mail za další tři dny. Společně pak budou oba obžalovaní vypovídat před soudem přibližně za měsíc. V nejbližších dnech by měli vyšetřovatelé prokázat, že byli najati rodinou samotné dívky. Případně, že si její znásilnění a vraždu objednali příbuzní arabského muslima, se kterým se stýkala.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pro

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…