Británie je vděčná Čechům za projevy solidarity po útoku

05.06.2017 13:38

Británie je Čechům vděčná za projevy solidarity a podpory, které vyjadřují po teroristickém útoku v Londýně. ČTK to dnes sdělila britská velvyslankyně v Česku Jan Thompsonová.

Británie je vděčná Čechům za projevy solidarity po útoku
Foto: Hans Štembera
Popisek: Fotokoláž.

Na zastupitelském úřadu jsou vlajky na znamení úcty k obětem atentátu vyvěšené na půl žerdi, otevření kondolenční knihy zatím velvyslanectví nechystá.

Thompsonová v prohlášení zaslaném ČTK uvedla, že britské úřady vyšetřují sobotní útok jako teroristický čin a že vyšetřování postupuje rychle. „Můžeme potvrdit, že nedávné útoky nejsou spojené do jedné sítě, ale mají společné jedno: zločinnou ideologii islámského extremismu, která rozsévá nenávist,“ sdělila velvyslankyně. Připojila se k prohlášení britské premiérky Theresy Mayové, podle níž bude jednou z reakcí na sérii atentátů revize protiteroristické strategie.

„Britská veřejnost bude pokračovat ve svých životech normálně, nedovolíme teroristům, aby nás rozdělili, aby omezovali naše hodnoty, jež jsou pro nás důležité. Jsme nesmírně vděční za mnohá vyjádření solidarity a podpory, která dostáváme od našich přátel v České republice. Děkujeme, hodně to pro nás znamená,“ uvedla Thompsonová.

Podle velvyslanectví vyjadřují Češi solidaritu s Británií prostřednictvím e-mailů nebo sociálních sítí. Otevření kondolenční knihy, podobně jako po nedávném útoku v Manchesteru, ambasáda zatím nechystá.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…