Británie všude ustupuje muslimům a teď se diví. A týká se to i nás. Slova, která z Lidových novin nezaznívají každý den

24.03.2017 8:14

Komentátor Lidových novin Zbyněk Petráček přináší trochu jiný pohled na teroristický útok v Londýně. Teroristický útok je jistě strašný, jenže na našich silnicích umírá mnohem víc lidí při dopravních nehodách. Mnohem nebezpečnější podle komentátora je, jak ve jménu tolerance ustupujeme od vlastních hodnot, jak se Británie mění podle přání muslimů.

Británie všude ustupuje muslimům a teď se diví. A týká se to i nás. Slova, která z Lidových novin nezaznívají každý den
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vlajka Velké Británie

Teroristický útok v Londýně ničím zvlášť nevynikal. Byl rychlý, útočník naštěstí zemřel a nemůže páchat další zrůdnosti. Terorismus je strašný, ale v důsledku podobných útoků umírá mnohem víc lidí na Blízkém východě než na Západě. Mnohem víc lidí umírá také na našich silnicích při dopravních nehodách. Všichni politici napříč Evropou se shodují v tom, že se teroristům nemáme poddávat.

My se sice nepoddáváme teroristům, ale podle Petráčka i tak prohráváme. Prohráváme, protože se dobrovolně vzdáváme svých hodnot. Britský konzervativní deník The Telegraph píše, že se Británie podvoluje muslimům tolik, až je to takřka neuvěřitelné. Vedle toho se mohou zájemci podívat také na server think-tanku Gatestone Institute.

„O neteroristické, nenásilné, ale postupující islamizaci Británie se tam dočtete tolik, až vás z toho bude bolet hlava (od šíření halal stravování ve veřejných institucích přes ženskou obřízku až po pokusy o aplikaci práva šaría),“ píše komentátor. Jenže tím zdaleka nekončí.

„Anebo deník The Telegraph, který určitě nepatří k radikálním. Loni 28. března přinesl neuvěřitelnou zprávu. Britská Národní rada učitelů se usnesla, že školy už nemají učit žáky základním britským hodnotám, neboť je to výraz ‚kulturní nadřazenosti‘. Členové rady odhlasovali, že tuto překonanou veteš nahradí koncept zahrnující ‚mezinárodní práva‘. Můžete zvažovat, zda tato práva nezahrnují i sex s nezletilými podle Koránu. A hlavně se můžete zamýšlet nad tím, jak vnímat projevy politiků, kteří po útocích hlásají, že uchováme své hodnoty, děj se co děj,“ doplňuje ironicky Petráček.

Islám zkrátka v Evropě sílí, protože jeho stoupencům ustupujeme.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…