Britská ministryně spravedlnosti už ví, co udělá s odsouzenými islámskými extremisty

21.08.2016 10:48

Elizabeth Trussová, britská ministryně spravedlnosti ve vládě Theresy Mayové, se chystá oznámit, jak naloží se zločinci, kteří byli odsouzeni za propagaci teroru a násilí. Zrodí se jakési izolované vězení uvnitř vězení, které má zajistit to, aby odsouzení extremisté nemohli dále šířit svou nenávistnou ideologii.

Britská ministryně spravedlnosti už ví, co udělá s odsouzenými islámskými extremisty
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vlajka Velké Británie

Server britského deníku The Guardian přináší informaci o tom, jak se britská vláda vypořádá s extremisty odsouzenými k výkonu trestu. Ačkoli mají být konkrétní plány oznámeny až v pondělí, server již v neděli hlásí, že vzniknou speciální samostatné buňky pro vězně odsouzené za šíření teroru a násilí. Britové mají podle všeho na zřeteli fakt, že k radikalizaci  pozdějších teroristů nejednou došlo za mřížemi. Do chládku pozdější radikálové přichází např. jako drobní zlodějíčci, ale za katrem se naučí leccos nového. Kabinet Spojeného království to hodlá změnit.

„Vzestup islámského extremismu představuje existenční hrozbu pro naši společnost,“ varuje britská ministryně spravedlnosti. „Jsem odhodlána bojovat proti šíření této jedovaté ideologie za mřížemi. Preventivní izolace nejnebezpečnějších radikálů od ostatních vězňů je zásadní pro udržení klidu v našich věznicích a má také zásadní význam pro ochranu naší společnosti,“ doplnila.

Celý text najdete zde.

V červenci tohoto roku dostali britští ministři možnost přečíst si varovnou zprávu z pera úředníka ministerstva vnitra Iana Achesona, podle něhož se ve věznicích Anglie a Walesu radikalizovaly tisíce muslimů. Dospěl dokonce k velmi varovnému číslu – 12 500 zradikalizovaných vyznavačů islámské víry. Proto důrazně doporučil vězně tohoto typu izolovat od ostatních. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…