Britská premiérka udeřila. V boji s teroristy klidně upozadí ochranu lidských práv

07.06.2017 17:44

Britská premiérka Theresa Mayová těsně před britskými parlamentními volbami znovu ukázala, že je schopná pronášet tvrdá slova. Nejmocnější dáma Velké Británie prohlásila, že Západ sice ctí lidská práva, ale ona se jimi nenechá v boji s teroristy zastavit. Aby je porazila, je kvůli tomu ochotna i zmírnit zákony na ochranu lidských práv.

Britská premiérka udeřila. V boji s teroristy klidně upozadí ochranu lidských práv
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vlajka Velké Británie

Předsedkyně britské vlády Theresa Mayová pronesla jen den před parlamentními volbami v ostrovním království velmi ostrá slova. Dala jasně najevo, že je ochotna velmi tvrdě zakročit proti teroristům, i kdyby kvůli tomu měla omezit ochranu lidských práv.

„Pokud nás budou naše zákony o ochraně lidských práv brzdit v tom, co je třeba udělat, změníme je tak, abychom to mohli udělat,“ řekla jasně premiérka. Její slova přinesla agentura Reuters. Za slova, která Mayová pronesla na předvolebním shromáždění, si vysloužila potlesk.

Tato slova dáma pronáší kvůli třem teroristickým útokům ve Velké Británii z poslední doby – po útoku před britským parlamentem, na koncertě v Manchesteru a naposledy na London Bridge. Ukázalo se totiž, že minimálně u posledního zmíněného útoku policie věděla o radikalizaci jednoho z útočníků. Britský kanál Channel 4 o něm dokonce natočil dokument. A přesto proti němu úřady nezakročily. Teď se to možná změní.

Mayová také v projevu vyzvala k udílení vyšších trestů pro lidi odsouzené z teroristických činů. Stejně tak požaduje snadnější vyhošťování podezřelých zahraničních osob, které by se teroristických činů mohly dopustit.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…