Britská tajná služba MI5 promlouvá k útoku v Manchesteru

23.05.2017 21:51

Tajné služby o své práci většinou mlčí. Britská tajná služba MI5 však tentokrát učinila výjimku. Současný ředitel britské MI5 přiznal, že jeho služba spolupracuje při vyšetřování masakru v Manchesteru s policií. Informuje o tom server britského deníku The Independent.

Britská tajná služba MI5 promlouvá k útoku v Manchesteru
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vlajka Velké Británie

Ředitel britské tajné služby MI5 Andrew Parker učinil zcela vzácné prohlášení a prozradil, že britská tajná služba spolupracuje s policií při vyšetřování teroristického útoku v Manchester Aréně.

„Každý v MI5 se bouří proti nechutnému teroristickému útoku v Manchesteru. Naše srdce jsou s rodinami obětí i s příbuznými zraněných,“ stojí ve zcela ojedinělém prohlášení MI5, která zpravidla ke své práci mlčí. „V celé řadě operací se dnes zaměřujeme na boj proti terorismu a snažíme se udržet tuto zemí v bezpečí,“ doplnil ředitel.

Celou zprávu v angličtině naleznete zde.

Premiérka Theresa May prohlásila, že útočník si vybral ke svému hrůznému činu takovou akci, na které mohl vyvolat co nejvíc hrůzy a usmrtit co nejvíce lidí. Britové se ale nedají zastrašit, vzkázala všem teroristům.

Akci pravděpodobně spáchal dvaadvacetiletý Brit Salman Abedi, který při sebevražedném útoku zemřel. Policie údajně také zadržela jednoho ze sourozenců útočníka. V Manchesteru také provedla jednu řízenou explozi.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…