Britské stíhačky zasáhly proti ruským bombardérům u Británie

14.04.2015 20:27

Británie dnes vyslala své stíhací letouny typu Typhoon, aby zahnaly dva ruské bombardéry, které se přiblížily k britskému vzdušnému prostoru. Sdělilo to podle agentury Reuters britské ministerstvo obrany.

Britské stíhačky zasáhly proti ruským bombardérům u Británie
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ruská vlajka

Úřad neupřesnil, kde stíhačky vyslané ze základy ve skotském Lossiemouthu zasahovaly. Neuvedl ani to, kolik letounů bylo k ruským strojům vysláno a jak Rusové reagovali.

Podobný incident britská armáda řešila již v lednu. Londýn si tehdy předvolal ruského velvyslance v Británii, aby vysvětlil, proč ruské bombardéry přelétávaly poblíž vzdušného prostoru Británie. Britské úřady tehdy kvůli ruským přeletům musely změnit trasy některých civilních letounů.

Podobné cvičné lety ruských letounů, které zdroje NATO označují za provokační, zesílily po loňské ruské anexi Krymu a po zahájení konfliktu na východě Ukrajiny. Například v březnu se přiblížily k hranicím lotyšského vzdušného prostoru čtyři ruské stíhací a dva dopravní vojenské letouny. Proti nim ihned vzlétly letouny NATO.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk, mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…