Britský boj za brexit ztratil výraznou tvář. Vadí jí přehnaná xenofobie

20.06.2016 18:06

Britská kampaň za vystoupení z EU přišla o další tvář. Je jí bývalá spolupředsedkyně konzervativců Sayeeda Warsiová, která nesouhlasí se šířením „nenávisti a xenofobie“. Ministr spravedlnosti podle ní lže a pomyslnou poslední kapkou pro ní byl xenofobní plakát šéfa UKIP Nigela Farage. Informují Novinky.cz.

Britský boj za brexit ztratil výraznou tvář. Vadí jí přehnaná xenofobie
Foto: archiv tan
Popisek: Brexit

Warsiová již nepřenesla přes srdce neustálé lži ministra spravedlnosti Micheala Govea o možném vstupu Turecka do EU a vrcholem pro ni byla obhajoba plakátu, na kterém je vyobrazen dav uprchlíků a kterou měl na svědomí Nigel Farage.

Obhájci Brexitu podle ní „vedou nenávistnou a xenofobní kampaň“. To ji přimělo k tomu, aby otočila a stala se zastánkyní setrvání Británie v Evropské unii.

Přidala se tak k Sarah Wollastonové, která kampaň za Brexit opustila před dvěma týdny z podobných důvodů. Wollastonové vadily neustálé lži o tom, že by vystoupením z EU získalo britské zdravotnictví až 350 milionů liber týdně.

Svou dezerci oznámila Warsiová ve chvíli, kdy se po smrti poslankyně Jo Coxové opět rozjely politické kampaně. Její smrt však podle mnohých průzkumů neměla na předběžný výsledek referenda žádný výrazný vliv.

Představitelé „Leave“ kampaně však uvedli, že ani Warsiová, ani UKIP a Nigel Farage nebyli nikdy jejími oficiálními členy.

Celý text zde.

Mezitím se opět naplno rozhořely obě kampaně. Stoupenci vystoupení z EU se v pondělí sešli v centru Londýna a byli mezi nimi i Michael Gove a bývalý londýnský starosta Boris Johnson. Hlavní město Británie je však navzdory jejich vystoupení stále baštou stoupenců EU, jak dokazují mnohé plakáty v oknech tamních obyvatel.

„Kromě aktivistů na ulicích se v neděli vrátili před kamery i politici,“ uvádějí Novinky.cz s tím, že za setrvání v EU vystoupili šéf labouristů Jeremy Corbyn, ministr financí George Osborne i premiér David Cameron.

Cameron se objevil v pořadu Question Time, kde odpovídal na otázky publika ve studiu. Uvedl, že vražda Jo Coxové zasadila politikům tvrdou ránu, která vyvolala „vášnivou debatu“. Sám se však emoce snažil klidnit.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: spa

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…