Britský deník píše o tom, kdo opravdu jsou uprchlíci v Calais. Možná budete překvapení

15.08.2015 18:00

Podle serveru britského deníku Daily Mirror pochází většina běženců žijících v táboře Džungle v Calais ze středních a vyšších vrstev. Jde o lidi, kteří jsou vzdělaní, mluví velmi dobře anglicky a míří do ostrovní země za klidem a mírem.

Britský deník píše o tom, kdo opravdu jsou uprchlíci v Calais. Možná budete překvapení
Foto: repro foto Youtube
Popisek: Uprchlíci, ilustrační foto

Pětadvacetiletá Britka toho z médií slyšela o uprchlících tolik, že se chtěla na vlastní oči přesvědčit o tom, jak žijí. Na sociální síti Facebook se následně podělila o své zážitky. Tábor v Calais, známý také jako Džungle, je prý rozdělen podle národů, kteří v něm žijí. „Prošli jsme Afghánistán, Sýrii, Eritreu a Súdán. Ačkoli jsou z různých zemí, žijí uprchlíci v míru vedle sebe,“ napsala mladá žena.

Text v angličtině najdete zde

Na první pohled prý bylo zřejmé, že jde o lidi prchající před válkou a toužící po míru. Mladou ženu prý uprchlíci přivítali s otevřenou náručí a chtěli se podělit aspoň o to málo, co mají. Běženci dávají jasně najevo, že nepředstavují nebezpečí, naopak prchají z oblastí, které jsou nebezpečné. O uprchlících se prý dokonce chystá dokument. Cílem je ukázat, že jsou to také jen lidé, kteří potřebují pomoc.

Z úst jednoho z uprchlíků také zaznělo, že až 50 procent uprchlíků jsou lidé ze střední třídy a 20 procent pochází dokonce z vyšší třídy. Jsou to vzdělaní a inteligentní lidé, kteří jen těžko snášejí, že jsou teď nuceni žít téměř jako zvířata.

Stojí za pozornost, že informace uveřejněné na sociální síti Facebook si získaly na padesát tisíc „lajků“.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…