Britský gentleman musel jednat s českým arogantním opilcem a tupým, brutálním a prázdným mafiánem. Komentátorka se mu ani nediví, že z takové Unie utíká

27.06.2016 8:43

K předání čestného doktorátu Oxfordské univerzity knězi a teologovi Tomáši Halíkovi se vrací Josefina Boehmová na serveru Přítomnost.cz. Celá sláva české hvězdy podle ní zanikla mezi hovory o britském referendu. Boehmová se zároveň věnuje prezidentu Miloši Zemanovi a předsedovi hnutí ANO a ministru financí Andreji Babišovi.

Britský gentleman musel jednat s českým arogantním opilcem a tupým, brutálním a prázdným mafiánem. Komentátorka se mu ani nediví, že z takové Unie utíká
Foto: David Hora
Popisek: Tomáš Halík na přednášce v Písku

„Halík se ve Spojeném království chytil, ale je to náš reprezentant? Mohou nás posuzovat podle něj? Přejeme si, aby nás takový člověk reprezentoval?“ ptá se však Boehmová. A následně rýpe do Čechů. Podle ní totiž jim i my poskytujeme důvody k odchodu z osmadvacítky, jen se nám to třeba nechce připustit. 

A zmiňuje jeden, dle ní markantní důvod. „Když se britský gentleman musí na jednáních EU potkávat se zavilým, arogantním opilcem a trpět jeho příšerné prznění Britovy mateřštiny a mrzký obsah jeho ‚bonmotů‘, jak nemá mít chuť utéci od takového stolu a z takové Evropy? Přál by takové setkání své noblesní a odpovědné královně? ‚Bože chraň!‘ Tohohle hororového partnera nadělila Britům většina ČR v demokratických prezidentských volbách a požívá dodnes důvěru většiny. Chceme být posuzováni podle něj?“ ptá se Boehmová s jasnou narážkou na prezidenta Miloše Zemana.

V druhé řadě poté rýpe do ministra financí a předsedy hnutí ANO Andreje Babiše. Ten pro změnu, jak si všímá Boehmová, všechny oslovuje „šéfe“ nebo nějak jinak československy. Není prý ani poznamenán jakoukoli kulturou a vzděláním. „Vulgární cynik a nenasytný kořistník už na první pohled. V preferencích si Brit přečte, že je v Čechách nejoblíbenějším politikem a chce být premiérem. Kam se hrabe přihlouplý Jim z britského seriálu ‚Jistě, pane premiére‘,“ podotýká. Podle ní se dokonce o Babišovi nedá natočit ani ironický sitcom, protože v tom formátu není místo pro pojednání základních črt charakteru postavy – tupost, brutalita a prázdnota.

Původní text ZDE.

„Kampak na tyhle dva lidem vyvolené reprezentany ČR s jemnou britskou ironií, když je k ironii třeba schopnosti vidět sebe očima druhých a nebrat se vážně. Oba naši borci jsou přímo symboly k smrti vážného sebezbožnění a nízkosti,“ uzavřela.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…