Britský islamista posílá vzkaz: Napodobte Petrohrad, podřízněte nevěřící

16.04.2017 14:20

Třicetiletý Omar Hussain natočil video, v němž nabádá své britské bratry v muslimské víře, aby se inspirovali nedávným útokem v Petrohradu a prováděli podobné útoky ve Velké Británii.

Britský islamista posílá vzkaz: Napodobte Petrohrad, podřízněte nevěřící
Foto: wikipedia
Popisek: Vlajka Islámského státu

Omar Hussain pracoval v jednom z britských supermarketů coby příslušník ostrahy. Jednoho dne se však přiklonil k myšlenkám radikálů z Islámského státu a dnes vyzývá britské muslimy, aby se inspirovali útokem v petrohradském metru a prováděli bestiální činy také v metru londýnském. Na videu radil, jak si připravit snadné bomby, které bude možné následně krvavě využít v metru a usmrtit co nejvíce lidských bytostí. S odvoláním na další zdroje o tom informoval server britského bulvárního deníku The Sun.

V roce 2013 Omar Hussain utekl do Sýrie a připojil se k islamistům v řadách uskupení al-Nusra bojujícím v Sýrii. Nedlouho poté přešel přímo pod křídla Islámského státu.  

Muslimy žijící v Británii tak ještě o vánočních svátcích vyzýval, aby získali peníze na nákup bomb a nožů. „Na vánočních trzích mají nevěřící plné kapsy peněz, takže je nejlepší čas je okrást.“ Své muslimské bratry také nabádal, aby číhali na nevěřící, až půjdou opilí z hospody a obrali je. Nemusí prý váhat podříznout nevěřícím při krádeži i hrdlo.

Omar Hussain o sobě dal vědět již v době, kdy britský expremiér David Cameron sliboval, že britští vojáci zasáhnou proti radikálům z Islámského státu. Terorista mu tehdy vzkázal, že se Britové vrátí domů v rakvích.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…