Britský premiér je pro tvrdý postup vůči Islámskému státu

17.08.2014 12:50

Pokud nebudou zastaveni, mohou být bojovníci Islámského státu dostatečně silní k tomu, aby zaútočili proti lidem v ulicích britských měst. V článku pro britský list The Sunday Telegraph to dnes napsal premiér David Cameron. Proti ozbrojencům, kteří okupují velké části Sýrie a severního Iráku, je třeba zahájit bezpečnostní operaci, humanitární akce podle Camerona nestačí.

Britský premiér je pro tvrdý postup vůči Islámskému státu
Foto: archiv
Popisek: Britský premiér David Cameron

V komentáři k postupu islamistů britský premiér nešetřil tvrdými slovy o nutnosti boje se „smrtící ideologií" a o nebezpečí vzniku „teroristického státu" na březích Středomoří. „Skutečná bezpečnost může být zajištěna jen v případě, že nasadíme všechny naše zdroje - pomoc, diplomacii a vojenskou zdatnost - k posílení světové stability," napsal Cameron.

„Nebudeme-li jednat, abychom zastavili nápor tohoto mimořádně nebezpečného teroristického hnutí, bude jen dál posilovat, až dokáže zaútočit v ulicích britských měst," napsal předseda britské vlády. Připomněl, že Londýn poskytl lidem postiženým islamistickou agresí humanitární pomoc. Varoval ale, že kromě ní je nezbytná „široká politická, diplomatická a bezpečnostní reakce".

Kdo půjde v Británii s vlajkou Islámského státu, musí být zatčen

„Potřebujeme silnou bezpečnostní reakci, ať už v podobě vojenské akce proti teroristům, mezinárodní výměny zpravodajských informací a spolupráce v boji proti terorismu, nebo nekompromisního úderu proti teroristům doma," stojí v komentáři. Kdokoli kráčí v Británii s vlajkou Islámského státu v rukou, musí být podle Camerona zatčen.

Podle Camerona přitom nelze hovořit o válce s terorismem. Jde o spíš o „válku mezi islámem na jedné straně a extremisty, kteří chtějí islám znásilnit, na straně druhé," uvedl premiér.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam, čtk

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…