Britský premiér se sešel s francouzským prezidentem a jednali o uprchlících. A shodli se...

23.09.2015 13:31

V předvečer mimořádného summitu EU o uprchlické krizi se britský premiér David Cameron sešel s francouzským prezidentem Francoisem Hollandem. Státníci projednávali společnou strategii a shodli se na tom, že země Evropské unie by se měly více snažit vracet uprchlíky do zemí jejich původu. Informuje The Independent.

Britský premiér se sešel s francouzským prezidentem a jednali o uprchlících. A shodli se...
Foto: archiv
Popisek: Britský premiér David Cameron

David Cameron žádá Evropu aby „se víc snažila vracet migranty“. Společně s Hollandem se vyjádřili, že je nutné konat více pro pomoc těm, kdo mají řádný nárok na azyl.

Na úterním jednání se státníci shodli, že je třeba udělat více, aby EU vracela ty, kdo nemají řádný nárok na azyl, zpět do zemí jejich původu. „Jednali o tom, jak velkou částí odpovědi na uprchlickou krizi je řešení situace v Sýrii a shodli se na potřebě rozpohybovat tam politický proces,“ řekl mluvčí britského premiéra.

„Vyjádřili, že sdílejí starosti, které jim činí hrozba naší národní bezpečnosti, již představuje Islámský stát, a shodli se, že bychom měli pokračovat ve spolupráci jako součást koalice k porážce Islámského státu a potlačení této teroristické hrozby,“ dodal mluvčí.

Celý text zde

Velké Británie se netýká rozhodnutí o kvótách, podle kterých dojde k přerozdělení 120 000 uprchlíků mezi jednotlivé státy EU, má totiž svůj vlastní přesidlovací program. Na jeho základě by měla v následujících pěti letech přijmout 20 000 uprchlíků z táborů v blízkosti Sýrie.

Ačkoliv se jedná o mnohem nižší číslo než u jiných států, Británie dohání svůj díl penězi. Doposud věnovala přibližně miliardu liber na pomoc zemím, které sousedí se Sýrií, což je víc než jakýkoli jiný národ EU.

Včera byl nicméně spuštěn přesidlovací program britské vlády a do Británie tedy dorazili první z celkového počtu 20 tisíc uprchlíků.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: spa

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…